Skocz do zawartości
danieldz

The best cooler for athlon xp 1700 @ 2800 xp

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie poszukuje najlepszego coolerka do podkreconego athlona 1700 xp oczywiscie 0,13. Coolerek jest dla kolegi ktoremu stary niestety nie wyrabia...przy takim przetaktowaniu.

Prosze o propozycje i sugestie (najlepiej z linkami do stron )

Z gory dziękuję

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie w moze macie jakies wlasne doswiadczenia po takim podkreceniu z danym coolerkiem co jest dla qmpla bardzo wazne....nawet nie wiecie jak sie cieszyl ze mu ten 1700 poszedl na 2800 xp tylko pozostal mu problem chlodzenia wiec moze jakies temperaturki z doswiadczenia..?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z coolerkow?? bardziej od Volcano 11 sugeruje nastepce

XDream HAC-V81 BRACISZKA XDream Special Edition HSC-V83

bardzo nielze sie zapowiada

Zalety:

- jakość wykonania

- łatwe mocowanie niewymagające użycia śrubokręta

- dobre osiągi

- duże możliwości dostosowania dzięki potencjometrowi

- ładny i nowatorski wygląd

- niska cena okolo 130 zl

a oto tescik odnosnie Volcana 11 sam sie przekonaj :/

http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=453&dPage=4

no i teraz jestem w kropce co wybrac pod AMD ATHLON 1700+ AXDA1700DLT3C JIUHB0309UPMW czy Wc (300zl) czy gorszy ale cena mowi duzo za sibie XDream SE (130zl)

A tu jeszcze wiecej o Xdream SE

http://www.hexus.net/review.php?review=525&page=3

POZDRAWIAM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z coolerkow?? bardziej od Volcano 11 sugeruje nastepce 

XDream HAC-V81 BRACISZKA XDream Special Edition HSC-V83

Ja wlasnie sie rozgladam za jakims cichym coolerem.

I nie wiem ktory bedziesz lepszy...

- XDream Special Edition HSC-V83

- Thermaltake Volcano 11

W necie obydwa coolerki zyskuja calkiem dobre wyniki :?

:arrow: Czy dobrym wyborem bedzie Zalman CNPS6000-Cu ?

Tak swoja droga... co w kompie zazwyczaj generuje najwiecej halasu?

Mi w moim (chyba) najglosniej pracuje cooler na grafike :/ Za bardzo nie wiem co z tym badziewiem zrobic :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoja droga... co w kompie zazwyczaj generuje najwiecej halasu?

Mi w moim (chyba) najglosniej pracuje cooler na grafike :/ Za bardzo nie wiem co z tym badziewiem zrobic :/

Odp. Zmien na inny cooler od grafy :))) to zalezy co znaczy generuje najwiecej halasu? bo nawet jak zaczniesz wszystko wyciszac a wrezultacie zmienisz na WC to i tak bedzie ci z biegiem czasu denerwowal halas HDD :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD ATHLON 1700+ AXDA1700DLT3C JIUHB0309UPMW z serii 9784977260184 i jak mi wiadomo szczesliwym trafem zostalem posiadaczem procka z batch poniżej 200 co daje ogromne szanse na puszczenie powyzej 2600 mhz czyli 3200 + XP no i tu jest ten problem czy zdolam podkrecic procka z najleprzym powietrznym chlodzeniem do granic mozliwosci czy zainwestowac na WC ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD ATHLON 1700+ AXDA1700DLT3C JIUHB0309UPMW z serii 9784977260184 i jak mi wiadomo szczesliwym trafem zostalem posiadaczem procka z batch poniżej 200 co daje ogromne szanse na puszczenie powyzej 2600 mhz czyli 3200 + XP no i tu jest ten problem czy zdolam podkrecic procka z najleprzym powietrznym chlodzeniem do granic mozliwosci czy zainwestowac na WC ???

przy ostrym podkrecaniu lepiej zastosowac WC poniewaz chlodzenie powietrzem moze zmuszac do puszczania wiatrakow >5000 obrotow co bez mat wyciszajacych moze byc sporym problemem dla osoby obdazonej dzialajacymi uszami :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego nie jestem przeciwny :)  poprostu twierdze że są wentyle znacznie cichsze i wcale nie ustępujące volcano 7+ sam go mialem i wyje jak suszarka.

No to musisz miec bardzo wyczulone ucho :) Mnie Volcano 7+ na LOW nie przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego nie jestem przeciwny :)  poprostu twierdze że są wentyle znacznie cichsze i wcale nie ustępujące volcano 7+ sam go mialem i wyje jak suszarka.

No to musisz miec bardzo wyczulone ucho :) Mnie Volcano 7+ na LOW nie przeszkadza
a kto ci powiedzial ze on go na LOW puszczal ;) :P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi