f3nikz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam, jakiś czas temu kupiłem wd640gb ale okazał się on wadliwy. Wysłałem na serwis, czekałem sporo bo prawie 20dni. Wszystko ok, wymieniają i jest w wysyłce ale.. nie na 640GB a 750GB i tu moje pytanie... Czy odczuje wielki wydajnościowy spadek ?? Niby poszli mi na rękę bo wymienili na większy i droższy... Sprzedać go i wziąć 640GB tak jak zamierzałem czy lepiej zostać przy tej 750stce ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam, jakiś czas temu kupiłem wd640gb ale okazał się on wadliwy. Wysłałem na serwis, czekałem sporo bo prawie 20dni. Wszystko ok, wymieniają i jest w wysyłce ale.. nie na 640GB a 750GB i tu moje pytanie... Czy odczuje wielki wydajnościowy spadek ?? Niby poszli mi na rękę bo wymienili na większy i droższy... Sprzedać go i wziąć 640GB tak jak zamierzałem czy lepiej zostać przy tej 750stce ??? zalezy czego oczekujesz jesli zalezy ci na max preformance i cichej pracy to zdecydowanie sprzedaj i kup 640 AAKS na 2 talerzach Zasadniczo rozwiazan jest kilka: mozesz np sprzedac .. i kupic 2 x 320 gb - i polaczyc w RAID 0 ;-) (bedzie najwydajniej) albo sprzedac dolozyc i kupic 2 x 640 do radia 0 (najwydajniej i najwiecej miejsca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Hmmm no to jakieś wyjście jest ale czy ktoś weźmie taką 750tke a jeśli tak to orientacyjnie za ile bo widzę, że na allegro nikt ich nie bierze.. Żeby ją upchnąć to pewnie za 3 setki równe musiałbym puścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 nie dziwne skoro za 250 sa samsungi 750...a do tego masz używany (nie ważne że pewnie nawet nie odpalony ale kupiony więc wartość spada) ja bym zostawił na twoim miejscu a dokupiłbym coś do raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Muszę to jeszcze przemyśleć. Może uda mi się puścić na allegro bo tam ceny takich dysków są od 340 wzwyż więc ustawię 300 może ktoś weźmie w końcu dysk jest nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...