michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam to jest mój pierwszy temat .Mam taki problem kupiłem wczoraj 1 GB ram DDR z kingstona i jak włożyłem kość to komputer sie włączyl ale monitor nie morze wiecie co zrobić mam ???? Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez michaleq2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A jak ją wyjmiesz to komputer normalnie działa?? Przy tej kości 1GB coś piszczy czy cisza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam to jest mój pierwszy temat .Mam taki problem kupiłem wczoraj 1 GB ram DDR z kingstona i jak włożyłem kość to komputer sie włączyl ale monitor nie morze wiecie co zrobić mam ???? Jaka częstotliwość tej kostki? 266mhz,400mhz? Wejdź do biosu na starych kostkach i ustaw ramy na 266mhz potem włóż tą 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) A co do tematu: Ustaw w biosie ramy tak jak koledzy wyżej piszą, jak dalej nie będzie chodzić, to sprawdź u kogoś innego, jak też nie polecą to znaczy że walnięte. Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) jak wsadze stare ramy chodzi a jak wszadze 1 gb to tak jak napisalem wczesniej a te ramy 1gb sprawdzalem u kolegi i chodza a jak sie zmienia w biosie ta czestotliwosc gdzie dokladnie , a na tych ramach 1gb pisze tylko 2.6 vi 1GB PC3200 CL3 184 TAK PISZE NA PUDELKU Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez michaleq2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) jak wsadze stare ramy chodzi a jak wszadze 1 gb to tak jak napisalem wczesniej a te ramy 1gb sprawdzalem u kolegi i chodza a jak sie zmienia w biosie ta czestotliwosc gdzie dokladnie , a na tych ramach 1gb pisze tylko 2.6 vi 1GB PC3200 CL3 184 TAK PISZE NA PUDELKU No to są 400setki więc musisz znaleźć w biosie zmianę częstotliwości pamięci... Może jakieś zdjęcie biosu? Nie wiem jak na tych starych płytach jest Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) http://www.fohttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d7ed3cf67a50803. to zdjęcia a i a to nie jest czasem TAK W ADVANCE I dram frequency ?? bo tam mam 100mhz (ddr200) i 133mhz (ddr266)to jest to ?? sorki za 1 zdjecie niechcaco sie dodalo :D Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez michaleq2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Ta płyta główna obsługuje pamięci 400/333MHz w trybie overclocking dla CPU FSB na poziomie 800, jedna 400 na pierwszym slocie lub dwie 333 na dwóch pierwszych. W manualu napisali: set the "FSB" jumper to "800" mode Wazne, zeby BIOS był w wersji >= 2.10 Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 wiec da sie jakos zrobic zeby uruchomic to 1gb ram ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) http://www.fohttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d7ed3cf67a50803. to zdjęcia a i a to nie jest czasem TAK W ADVANCE I dram frequency ?? bo tam mam 100mhz (ddr200) i 133mhz (ddr266)to jest to ?? sorki za 1 zdjecie niechcaco sie dodalo :D Tak to jest to daj 133mhz(266)i zapisz ustawienia F10... potem włóż tą 1gb Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ale na 1 slot czy na 2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ale na 1 slot czy na 2 ?? Obojętnie jak nie odpali to spróbuj do drugiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaleq2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) i zrobilem tak jak powiedziales i nic a dlaczego jak wyjme ramy to mi sie wszystko resetuje godzina i data i te ustawienia co przedchwila przestawiałem ??a i jak do 1 slota wsadzoilem to sie wlanczyl komputer ale monitor nie a jak do 2 slota to komputer sie wlanczyl momentalnie zgasl i znowu wlanczyl ale monitor tez sie niewlanczyl Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez michaleq2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 i zrobilem tak jak powiedziales i nic a dlaczego jak wyjme ramy to mi sie wszystko resetuje godzina i data i te ustawienia co przedchwila przestawiałem ??a i jak do 1 slota wsadzoilem to sie wlanczyl komputer ale monitor nie a jak do 2 slota to komputer sie wlanczyl momentalnie zgasl i znowu wlanczyl ale monitor tez sie niewlanczyl Zrób tak ustaw w biosie na 266 potem włóż tą 1gb ale nie wyjmuj starej! I zobacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...