Skocz do zawartości
michaleq2

Problem Z Asrock P4i45e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to jest mój pierwszy temat .Mam taki problem kupiłem wczoraj 1 GB ram DDR z kingstona i jak włożyłem kość to komputer sie włączyl ale monitor nie morze wiecie co zrobić mam ????

Jaka częstotliwość tej kostki? 266mhz,400mhz?

Wejdź do biosu na starych kostkach i ustaw ramy na 266mhz potem włóż tą 1gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tematu: Ustaw w biosie ramy tak jak koledzy wyżej piszą, jak dalej nie będzie chodzić, to sprawdź u kogoś innego, jak też nie polecą to znaczy że walnięte.

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wsadze stare ramy chodzi a jak wszadze 1 gb to tak jak napisalem wczesniej

a te ramy 1gb sprawdzalem u kolegi i chodza

a jak sie zmienia w biosie ta czestotliwosc gdzie dokladnie , a na tych ramach 1gb pisze tylko 2.6 vi 1GB PC3200 CL3 184 TAK PISZE NA PUDELKU

Edytowane przez michaleq2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wsadze stare ramy chodzi a jak wszadze 1 gb to tak jak napisalem wczesniej

a te ramy 1gb sprawdzalem u kolegi i chodza

a jak sie zmienia w biosie ta czestotliwosc gdzie dokladnie , a na tych ramach 1gb pisze tylko 2.6 vi 1GB PC3200 CL3 184 TAK PISZE NA PUDELKU

No to są 400setki więc musisz znaleźć w biosie zmianę częstotliwości pamięci...

Może jakieś zdjęcie biosu? Nie wiem jak na tych starych płytach jest

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.fohttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d7ed3cf67a50803. to zdjęcia a i a to nie jest czasem TAK W ADVANCE I dram frequency ?? bo tam mam 100mhz (ddr200) i 133mhz (ddr266)to jest to ?? sorki za 1 zdjecie niechcaco sie dodalo :D

post-162634-1218898788_thumb.jpg

post-162634-1218898868_thumb.jpg

post-162634-1218898875_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta główna obsługuje pamięci 400/333MHz w trybie overclocking dla CPU FSB na poziomie 800, jedna 400 na pierwszym slocie lub dwie 333 na dwóch pierwszych.

W manualu napisali: set the "FSB" jumper to "800" mode

Wazne, zeby BIOS był w wersji >= 2.10

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.fohttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d7ed3cf67a50803. to zdjęcia a i a to nie jest czasem TAK W ADVANCE I dram frequency ?? bo tam mam 100mhz (ddr200) i 133mhz (ddr266)to jest to ?? sorki za 1 zdjecie niechcaco sie dodalo :D

Tak to jest to daj 133mhz(266)i zapisz ustawienia F10... potem włóż tą 1gb

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zrobilem tak jak powiedziales i nic a dlaczego jak wyjme ramy to mi sie wszystko resetuje godzina i data i te ustawienia co przedchwila przestawiałem ??a i jak do 1 slota wsadzoilem to sie wlanczyl komputer ale monitor nie a jak do 2 slota to komputer sie wlanczyl momentalnie zgasl i znowu wlanczyl ale monitor tez sie niewlanczyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zrobilem tak jak powiedziales i nic a dlaczego jak wyjme ramy to mi sie wszystko resetuje godzina i data i te ustawienia co przedchwila przestawiałem ??a i jak do 1 slota wsadzoilem to sie wlanczyl komputer ale monitor nie a jak do 2 slota to komputer sie wlanczyl momentalnie zgasl i znowu wlanczyl ale monitor tez sie niewlanczyl

Zrób tak ustaw w biosie na 266 potem włóż tą 1gb ale nie wyjmuj starej! I zobacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi