djshake Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam, nie jestem pewien czy w dobrym miejscu umieszczam ten temat ale nie wiem juz gdzie szukac pomocy... kupiłem Asus Maximus Extreme oraz pamięci OCZ 2x2GB 1333 ReaperX 6-5-5-20 1.85V problem polega na tym, że na działają te pamięci w trybie dual channel na tej plycie- pojedyncza pamięć działa bez problemu. Wgrywałem najnowszy bios, ustawialem recznie napięcie dram oraz timingi i nic nie pomaga, plyta wyslana do reklamacji wrocila z opisem usterka nie stwierdzona :( pamieci przetestowałem memtestem i wynik jest ok. Myslę, że problem tkwi w ustawieniach biosu. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 1. Spróbuj sflashowac plyte roznymi wersjami biosu. 2. Pamieci moga byc niekompatybilne z twoją płytą, to sie czasem zdarza zwlaszcza ze to DDR3. 3. Ktoras pamiec moze byc uszkodzona, sprawdz je osobno programem Memtest32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djshake Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 problem polegał na jakimś zwarciu na obudowie - po wyjęciu płyty z obudowy wszystko działa poprawnie. Bardzo dziwne. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...