jacus.t Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Co o tym myślicie, czy ma szanse przejść? dysk grafika ram procek płyta zasilacz obudowa razem: 744 zł No i teraz tak: dysk ok. Grafika? Gdzieś czytałem że się dość podkręci. Ram? Czytałem na komputroniku w recenzji, że gość też zrobił na tym oc. Procek? Kręci się. Płyta głowna? Po opiniach na komputroniku: na tym tez można kręcić. Co o tym sądzicie? Taki komp do neta, offica i niewymagających gierek + nauka OC na tym. Dzięki za komentarze :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) 76 silent gigabyte lubił sie grzać, poza tym ddr2 - wolna. Dopłacił bym parę groszy do giga ramu (nie ważne jaki). Jest jeszcze mobo z integrą - oczywiscie nie do grania. Ale później można coś dokupić - np. 86gt z allegro. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus.t Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ale to jest 7300 GT :P a 73 ZOTAC? ten ma już wiatraczek =) Gry to dosławnie Sims i Sims 2 dla siostry =) Więc grafa i ram wystarczyłby. Ale tutaj też chodzi mi o to, żeby nauczyć się OC procka, ramu i grafy. Czy dałoby rade? A i jeszcze jedno, kolega ma 73 GT właśnie z radiatorkiem, i możliwe że mu się zepsuł? Bo otworzył obudowę i zwykłym wiatrakiem chłodzi bo podobno grafa mu się strasznie przegrzewa i komp się resetuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Looknij ten Temat też miałem podobny budżet ;] a OC można się uczyc na byle procku ;] im gożej się podkręca tym wiecej się nauczysz :D Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 płyta - ok dysk - ok zasilacz - ok obudowa - kwestia gustu proc - ujdzie ram - 512 MB ? oszalałeś ? 1 GB to minimum grafa - 7300GT za 110 zł ktoś fajnie zarabia. Link - sporo szybsza a cena nie wiele wyższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 G31 to płyta bliźniacza do p31 tyle, że mniejsza (matx) i ma tyko 2 sloty na ram. Poza tym ten sam chipset więc do "nauki OC" wystarczy. A to, że koledze sie przegrzewa to normalne - one tak mają. Na Twoim miejscu kupno grafy odłożył bym chwilkę. Za grosze można/będzie można kupić o niebo wydajniejszą 86gt. A nóż te simsy ( nie wiem nie próbowalem) będą chodzić na integrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Suplement w kwestii grafy: Widzę, ze za tyle to już nawet 8600GT, która będzie szybsza od HD2600XT. A jeśli rzeczywiście będą tylko simsy to ta wystarczy. Szybsza od 7300GT i do tego sporo tańsza. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus.t Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 O! icomp ma ciekawszą ofertę ;) Jeśli tego X1600PRO da się podkręcić to go wezmę. A tego najtańszego goodrama da się podkręcić? Są tu też tanie OCZ. Tylko płyty nie mogę wybrać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Każdą kartę da się podkręcić - jedna lepiej druga gorzej. GoodRam to są dość tanie pamięci i nie będą się jakoś wyjątkowo kręcić, ale do E1200 starczą z zapasem. OCZ byłby lepsze, ale i droższe. Niezłe są A-Daty. Co do płyty to bierz ta co sam zaproponowałeś - Gigabyte P31. Za tą ceną jest to bardzo dobra płyta i E1200 nie będzie ograniczać. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus.t Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wezmę tanie OCZ, X1600PRO i Gigabyte P31 tylko tutaj jest o 40 zł droższa =/ Na dysk nie będę wydawał 100zł, to za dużo, tak więc wyjdzie mi 578 zł =) Kupie za grosze od kolegi 80GB pod ATA, myślę że nie będzie sporo zwalniać =) Dzięki za zainteresowanie się tematem =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...