Skocz do zawartości
galver

Zewnetrzny Dysk Twardy - Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Polecę produkty z serii Seagate FreeAgent. Jak do lapa to wersja GO z dyskiem 2,5". Ale największy to 250G za około 250zł. Plus jest taki że jest mały poręczny i nie potrzeba zasilacza do niego (ssa zasilanie z USB).

Jeśli pojemność musi jednak być większa to FreeAgent PRO z dodatkowym zasilaczem i dyskiem 3,5". 1T kupisz za 500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje wiecej miejsca, mysle ze 500GB wystarczy.... dysk podlaczany do lapa Vaio VGN-N38E. Co radzicie kupic? glownie do plikow mp3 i wav (jesli to ma jakies znaczenie)

Osobiscie posiadam WD My Book Essential 500 GB USB 2.0 i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który wybrać:D? ten jest fajny

http://allegro.pl/item412707902_hub_na_7_o...0mbps_hub5.html

ale z tych parametrow to malo co kumam:/, no i nie wiem czy nie przepłacę?

Ten jest OK. Możesz szarpać. Grunt żeby był aktywny (jak ten co zalinkowałeś), czyli żeby miał swój zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bynajmniej. Huba do lapka kupuje się po to by mieć w domu jeden kabelek do podłączania. Tym bardziej że sam autor napisał że potrzebuje to do

na mysz, telefon, dysk, nagrywarke zewnetrzna, karte dzwiekowa

.

Tego wszystkiego się z lapkiem nie nosi tylko korzysta właśnie w domu. Aktywny ma tę przewagę, że dodatkowe zasilanie nie obciążą lapka. W niektórych wypadkach prowadzi to nawet do niedziałania urządzeń podpiętych do lapka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem tego huba i juz nie mam wolnego kontaktu przy biurku - w zwiazku z tym potrzebuje dysk ssacy z USB... i znowu: co polecacie?:)

Kup sobie przedłużacz z kilkoma wejściami. Koszt- 15zł.

Ewentualnie listwa zasilająca z filtrem przeciwzakłóceniowym. Kapkę droższe rozwiązanie.

Edytowane przez Pigmej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze troche offtopuje, ale nie chce nowego tematu zakladac... nagrywarka w moim vaio to chyba najgorsza z jaka mialem w zyciu do czynienia........ nie wiem czy predzej dostane nerwicy czy zniszcze se lapa. polecacie jakas zewnetrzna? (jak przycisnie to nagrywam plytki 24h, audio)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowalem juz tdk sony i verbatim i szukalem na necie przyczyny... w kilku miejscach znalazlem opinie, ze nagrywarki ktore sony montuje w tych modelach vaio sa po prostu z d.u.py. czas nagrywania jest ok. chodzi o to ze min. 1 na 5 plyt jest zepsuta:[ bios mam najnowszy i do systemu i do samej nagrywarki tez, a wlasnie sie dowiedzialem , ze nie musze kupowac zewnetrzej tylko moge po prostu ta wymienic ;D. tylko co wyjdzie lepiej/taniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zew zwykla od PCeta 100zł + adapter pod USB i prąd.... 25zł = 125

nowa wew do lapka nie wiem :) sparwdz sobie i porównaj.... wszystko zalezy od budowy samego laptopa.... aby weszła... i miała odpowiedni wzór zaślepki tacki... zgodną z całym kadłubkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi