galver Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Potrzebuje wiecej miejsca, mysle ze 500GB wystarczy.... dysk podlaczany do lapa Vaio VGN-N38E. Co radzicie kupic? glownie do plikow mp3 i wav (jesli to ma jakies znaczenie) Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez galver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Polecę produkty z serii Seagate FreeAgent. Jak do lapa to wersja GO z dyskiem 2,5". Ale największy to 250G za około 250zł. Plus jest taki że jest mały poręczny i nie potrzeba zasilacza do niego (ssa zasilanie z USB). Jeśli pojemność musi jednak być większa to FreeAgent PRO z dodatkowym zasilaczem i dyskiem 3,5". 1T kupisz za 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Potrzebuje wiecej miejsca, mysle ze 500GB wystarczy.... dysk podlaczany do lapa Vaio VGN-N38E. Co radzicie kupic? glownie do plikow mp3 i wav (jesli to ma jakies znaczenie) Osobiscie posiadam WD My Book Essential 500 GB USB 2.0 i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Dzieki, cos wybiore. A czy istnieje cos takiego jak 'rozdzielacz USB':P? chodzi o to ze w tym vaio sa tylko 2 gniazda usb, a przydaloby sie z 5 na pewno! na mysz, telefon, dysk, nagrywarke zewnetrzna, karte dzwiekowa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://allegro.pl/4421_usb_huby.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Który wybrać:D? ten jest fajny http://allegro.pl/item412707902_hub_na_7_o...0mbps_hub5.html ale z tych parametrow to malo co kumam:/, no i nie wiem czy nie przepłacę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Który wybrać:D? ten jest fajny http://allegro.pl/item412707902_hub_na_7_o...0mbps_hub5.html ale z tych parametrow to malo co kumam:/, no i nie wiem czy nie przepłacę? Ten jest OK. Możesz szarpać. Grunt żeby był aktywny (jak ten co zalinkowałeś), czyli żeby miał swój zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 wiesz aktywnydo laptopa troszke mija sie z celem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Bynajmniej. Huba do lapka kupuje się po to by mieć w domu jeden kabelek do podłączania. Tym bardziej że sam autor napisał że potrzebuje to do na mysz, telefon, dysk, nagrywarke zewnetrzna, karte dzwiekowa. Tego wszystkiego się z lapkiem nie nosi tylko korzysta właśnie w domu. Aktywny ma tę przewagę, że dodatkowe zasilanie nie obciążą lapka. W niektórych wypadkach prowadzi to nawet do niedziałania urządzeń podpiętych do lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 kupilem tego huba i juz nie mam wolnego kontaktu przy biurku - w zwiazku z tym potrzebuje dysk ssacy z USB... i znowu: co polecacie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) kupilem tego huba i juz nie mam wolnego kontaktu przy biurku - w zwiazku z tym potrzebuje dysk ssacy z USB... i znowu: co polecacie?:) Kup sobie przedłużacz z kilkoma wejściami. Koszt- 15zł. Ewentualnie listwa zasilająca z filtrem przeciwzakłóceniowym. Kapkę droższe rozwiązanie. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 o to chodzi zeby tych wszystkich kabelkow jak najmniej bylo...:P ale trudno, i tak mam jeszcze do podpiecia 2 cdki 2 gramofony mixer, wzmacniacz, jakies lampki.... takze jeden kabel mnie nie zabije.. chyba:). dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 sory ze troche offtopuje, ale nie chce nowego tematu zakladac... nagrywarka w moim vaio to chyba najgorsza z jaka mialem w zyciu do czynienia........ nie wiem czy predzej dostane nerwicy czy zniszcze se lapa. polecacie jakas zewnetrzna? (jak przycisnie to nagrywam plytki 24h, audio) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloWeb Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 zmien bios na najnowszy takie długie nagrywanie to nie problem nagrywarki a płytek na których wypalasz nie lubi ich nagrywka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 testowalem juz tdk sony i verbatim i szukalem na necie przyczyny... w kilku miejscach znalazlem opinie, ze nagrywarki ktore sony montuje w tych modelach vaio sa po prostu z d.u.py. czas nagrywania jest ok. chodzi o to ze min. 1 na 5 plyt jest zepsuta:[ bios mam najnowszy i do systemu i do samej nagrywarki tez, a wlasnie sie dowiedzialem , ze nie musze kupowac zewnetrzej tylko moge po prostu ta wymienic ;D. tylko co wyjdzie lepiej/taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloWeb Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 zew zwykla od PCeta 100zł + adapter pod USB i prąd.... 25zł = 125 nowa wew do lapka nie wiem :) sparwdz sobie i porównaj.... wszystko zalezy od budowy samego laptopa.... aby weszła... i miała odpowiedni wzór zaślepki tacki... zgodną z całym kadłubkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...