Skocz do zawartości
Rilz

Problemy Z Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewny czy mankament ten dotyczy systemu czy raczej sprzetu ale zaryzykuje i napisze tu. Niekiedy gdy podlacze cos pod usb (chodzby pendrive), dzwiek ktory sugeruje podpiecie sprzetu zaczyna sie ciac lub powtarzac kilka razy w kilkukrotnym przyspieszeniu (tak to mozna opisac). Bywa tez tak, ze gdy podepne cos, dlugo sie nic nie dzieje i po ok 20 sec dopiero "wskoczy melodyjka". Nie bylo by wiekszego problemu gdyby nie to, ze moj modem jest na USB i troche mnie zirytowalo gdy urwalo mi polaczenie. Na poczatku myslalem ze to wina internetu ale slyszalem tylko dzwiek odlaczanego i podlaczanego dzwieku (tak jabym wlozyl i wylozyl). Potem chcialem odlaczyc myszke i modem i podpiac od nowa ale juz nie dzialaly. Musialem zrestartowac PC... Moja plyta glowna to Asus P5K, Windowax XP Pro. Prosze o rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies tam w menedrzeze urzadzen, i tu wlasnie nie pamietam czy w ustawieniach huba usb czy konkretnego urzadzenia, jest mozliwosc wylaczanie/wlaczenie opcji ktora pozwala wylaczac windowsowi urzadzenia zeby zaoszczedzic prad czy cos w ten desen - mozliwe ze pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi