Skocz do zawartości
OloWeb

Media Center I Serwer W Jednym - Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

witam

poczytałem forum sporo tematów jednak mnie interesuje jedna cześć płyta główna....

czy istnieje taka płyta pod AM2 aby miała....

1. DVI lub HDMI (integratkę)

2. wyjście dźwięku cyfrowego

3. Gigówkę kartę sieciową....

pozdrawiam i liczę na pomoc.... osób już doświadczonych w temacie...

EDIT po 30min :)

chyba znalazłem coś co szukam..... czy dobrze czytam

posiada DVI oraz wyjście optyczne SPDIF-out

http://www.allegro.pl/item416645457_gigaby...id_hcrossx.html

czy się nadaje do MC ??

Edytowane przez OloWeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi płytami to nawet sempron jedno rdzeniowy powinien sobie poradzić bo 780G ma zintegrowany układ UVD wspomagający odtwarzanie filmów HD. Mój semp w każdym razie sobie radzi bez problemu, więc każdy X2 też da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze czytałeś... ja mam 4200+ i filmy w wysokiej rozdzielczości potrafią się zacinać (średnio na niecałą sekunde raz na pare minut), ale jeśli sprzęt ma być jako MC (czyli nie tylko odtwarzanie) to zdecydowanie wziąłbym coś mocniejszego...

oczywiście mówimy o pracy w komfortowych warunkach... jeśli nie potrzebujesz niezawodnej pracy starczy spokojnie mój procesor, ale semprona to bym nie montował... :rolleyes:

Edytowane przez grzechuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wybiore coś z X2 jednak nie będe przesadzał aby kasy starczyło na reszte podzespołów....

3 pytanko :)

RAM ... min. 2G to wiem jednak czy warto kupowac firmówki.... skoro nie planuje żadnego OC a jedynie aby chodziło

czy 2x1G GOODRAM 667mhz podołają ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wybiore coś z X2 jednak nie będe przesadzał aby kasy starczyło na reszte podzespołów....

3 pytanko :)

RAM ... min. 2G to wiem jednak czy warto kupowac firmówki.... skoro nie planuje żadnego OC a jedynie aby chodziło

czy 2x1G GOODRAM 667mhz podołają ??

Podołają ale weź 800mhz 5-10zł drożej?

Tak jak mówi @Neomagnet płytkę na chipsecie 780g-świetnie radzą sobie z HD przy tym nie obciążają procka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox...

ad) asusa M3A78-EM - też bardzo ciekawa propozycja....

pytanko nr. 4 :)

jaka polecicie KARTĘ TV do telewizji naziemnej może być bez radia... jednak w dzisiejszych czasach karty są chyba kombajnami multimedialnymi....

głównym wymóg dla karty TV to:

- możliwość bezproblemowej integracji z Windows Media Center lub Vista Ultimate

- pilot (czytałem o możliwość załączania PCeta za pomocą takowego pilota) nie wiem co lepsze pilot od karty TV czy lepiej pilot specjalny do systemu Media Center ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi