ogir Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Od jakiegoś czasu zamierzam zakupić kartę z funkcją Vivo, by przegrać kasety na krążki dvd. Wyczytałem na internecie, że troszkę z tym pracy jest, i mój stary Celeron z fx5500 i 30GB raczej sobie z tym nie poradzi. Nowy radek 4850 vivo nie ma więc odpada. Istnieje plan, by do HTPC, który zamawiam wrzucić kartę graficzną, która posiada wyjście oraz wejście TV. By zrzucać obraz z kamery i dawać obraz na telewizor. Dysk 320GB chyba powinien wystarczyć, i do tego AMD x2 BE 2300. Zostaje kwestia kary grafiki. Wyczytałem, że bardzo dobrą kartą jest GF 6600. Niestety nie wszystkie egzemplarze (przynajmniej tak mi się zdaje) posiadają Vivo. Na allegro jest trochę tych kart, ale większość pod AGP, a ja potrzebuję pod PCI-e. Jaką kartę wy byście polecili? Mam trzy warunki do spełnienia. Cena poniżej 100zł, TV-out i Vivo. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nie jestem pewny ale rozwinięciem technologi VIVO jest obecnie AVIVO i z tego co czytałem również ma funkcje "zrzucania" obrazu z taśmy VHS na kompa. W moim radku mam również takie kable jak miałem niegdyś w x850 VIVO, także myślę że to jest to samo. Ale głowy nie dam i niech wypowie się ktoś jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Ostatnie seryjne VIVO to było chyba w 2900XT. Poprzednio miałem to na X1900GT. Karty z tą funkcją mają dadatkowy chip. Chyba wszystkie z serii 1900 miały VIVO, oprócz tych z końcówką 50. Nie jestem pewien. W ATI tak wygląda ten chip Tutaj na X1600 W X850 Pro miałem go chyba po drugiej stronie Masz tu mały wybór na allegro. A jak nie, to tuner TV Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Jak TV to tylko ATI. Do 100zl, to hmm, najlepiej chyba by bylo cos z serii X8xx. W poscie wyzej masz fotke jak to powinno wygladac. Taka kosteczka z napisem Ati Rage Tcheater, to wlasnie ViVo. Karty z serii X8xx sa teraz do wyrwania za grosze, czesto nawet z kompletem kabli. Dzisiaj skonczyla sie aukcja z fajna karta, ktorej mi sie nie udalo upolowac - http://www.allegro.pl/item418963863_radeon_x1900gt.html sa nawet wszystkie potrzebne kable do zabaw w zgrywanie. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogir Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Tak więc będę rozglądał się za ciekawą ofertą radka X800 i pochodnych z VIVO. Narodziło się w mej głowie kolejne pytanie. Przeglądając allegro znalazłem kilka ciekawych przedmiotów, które służą do zgrywania kaset VHS np. TAKA RZECZ pod usb i posiada wszystkie potrzebne wejścia. Co o tym sądzicie? Jaka będzie tego jakość? Jeszcze jedno pytanie. O ile mnie wzrok nie myli TA KARTA posiada wejście TV. Nie pisze, że to VIVO, ale jest to radeon i ma CHINCH. Co wy o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Raczej nie ma vivo, zresztą nie wiem, ale ona jest na agp więc nawet jakby miała to ci się nie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogir Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) Raczej nie ma vivo, zresztą nie wiem, ale ona jest na agp więc nawet jakby miała to ci się nie przyda. Racja. Choć muszę się pochwalić, że spaliłem starą kartę na AGP i teraz ciągnę na GF2 mx200. Choć mimo wszystko mam w tym komputerze za słaby procesor i nie ma co próbować zgrywać na niego filmów. Co sądzicie o zgrywaniu VHS przez USB. Czy taki mały duperel może zastąpić procesor karty graficznej? Może ktoś ma takie małe urządzenie i powie jak ono się sprawuje. Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez ogir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Wiem, dwa posty pod rząd to nieładnie, lecz tak chyba odświeżę temat. Znalazłem ciekawą ofertę na alledrogo.pl. Mianowicie kartę x700se, która ponoć posiada VIVO. Nawet dołączony został kabel. Jeszcze znalazłem fajnego X800XL, lecz niestety bez VIVO. Cena X700 jest kusząca, bo tylko 50zł. Może jednak lepiej było by kupić ten "GRABER" pod usb. LINK DO AUKCJI X700. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez ogir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 A nie dałbyś rady dopłacić do : http://www.allegro.pl/item421189279_okazja...56bit_ddr3.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 50zl za X700SE ? Te karty sa warte 20zl max. Za 50-60zl sa spokojnie do wziecia X800GTO, X800PRO itp. z pelnym okablowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Mi się wydaje, że ten x800GTO nie ma VIVO. Puste miejce na scalak ma. No chyba, że ukryty z drugiej strony pod coolerem, ale to by trzeba było się na 100% dopytać. Ten x700se widać, że ma. W tytule aukcji napisane i widać chip na zdjęciu. Tylko kabelków w komplecie nie widać, bo te co są, to wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 50zl za X700SE ? Te karty sa warte 20zl max. Za 50-60zl sa spokojnie do wziecia X800GTO, X800PRO itp. z pelnym okablowaniem. Mogę kupić kartę, którą podał @dziubekR1, lecz co z okablowaniem? Bo w zestawie nie ma. Ax800GSO kosztują czasami bez kabli 120zł. Mam w szufladzie 7pin na 4chinche, ale wątpie by to mogło przypasować VIVO. Może licytować TĄ KARTĘ? Swoją droga nie widzę na zdjęciu tego chipu, który widnieje kilka postów wyżej, a na X700 był widoczny. A czy x800pro ma vivo? Bo jakoś w specyfikacji nie umiem się doszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Co do X800GTO, co podałem - ma on w tytule produktu VIVO, więc powinien je mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Z serią X800 nie ma reguły, jedne mają VIVO inne nie. Ja na przykład miałem kiedyś X850 PRO z VIVO, ale dlatego że taką właśnie szukałem. Z tym wspomnianym GTO mam wątpliwości. Czasami nawet sprzedający nie wie dokładnie, co ma (nawet sklepy potrafią podać błędne dane). Dlatego należałoby to z nim ustalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Mogę kupić kartę, którą podał @dziubekR1, lecz co z okablowaniem? Bo w zestawie nie ma. Ax800GSO kosztują czasami bez kabli 120zł. Mam w szufladzie 7pin na 4chinche, ale wątpie by to mogło przypasować VIVO. Może licytować TĄ KARTĘ? Swoją droga nie widzę na zdjęciu tego chipu, który widnieje kilka postów wyżej, a na X700 był widoczny. A czy x800pro ma vivo? Bo jakoś w specyfikacji nie umiem się doszukać. Ale czekaj, bo juz sie pogubilem. Szukasz AGP, czy PCIex ?? Bo na PCIex to taki X800 jest do wziecia za 50-60zl, na AGP sa duzo drozsze... no ale w linku dales AGP. EDIT: Aha, no i wazna sprawa. Nie spiesz sie :) Jak tyle czasu dales rade, to spokojnie patrz na allegro i czaj na okazje w dziale X800. Na licytacji wezmiesz za 60zl jakiegos pelnego BOXa i bedziesz mial odrazu kable wszystkie. Ewentualnie moze ja bym cos znalazl u siebie (jesli o kable chodzi), to bysmy sie mogli dogadac, ale to juz na PW. Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ja miałem VIVO na 7800GTX od Gainwarda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) http://allegro.pl/item423670863_okazjarade...bit_gddr_3.html - powinna miec VIVO po drugiej stronie karty, bo to PCB od XT. No i kable masz odrazu. EDIT: Jest VIVO, na pudelku nawet jest napis :) Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) masz jeszcze X800XT z VIVO za 100pln choc jak dla mnie zakup bez sensu, rozsadniejsze bylo by to X800GTO za 60pln a najlepiej chyba wyszlo by to X800GT All-In-Wonder na razie 90pln z wysylka gratis i tunerek masz tez od razu wbudowany, choc mysle ze nalezalo by przed zakupem przejrzec temacik o tych kartach i zobaczyc czy warto i jak ten tuner sie sprawuje. Produkt wyposażono w złącze PCI Express, a na blaszce mocującej znalazły się gniazda kabla telewizyjnego, anteny FM, złącza VIVO (udostępniające również gniazdo D-Sub) i DVI. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Tunery TV na kartach ATI zawsze byly bardzo dobrej jakosci. Jeszcze z tego co widze, karta ma fajne chlodzenie. To tez dobra propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Miałem 9800 PRO All-In-Wonder z pilotem i miło wspominam. Działała z własnym softem (takie media center) jak i z VirtualDub'em. Sprzętowe kodowanie. Aż szkoda było sprzedawać. Są bardziej zaawansowane wynalazki teraz, ale tamto też świetnie sobie radziło. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogir Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Karta którą podał @dziubekR1 była wszystkim czego chciałem. Niestety na aukcje trafiłem po zakończeniu licytacji, przez problemy z kartą sieciową i nowym C2D. Ta X800GT All in wonder co podał @jedras77 wygląda dobrze. Tylko mam wątpliwości, skoro ma wszystko oryginalne to czemu nie dorzucili do pudełka kabla VIVO? I musiał bym jeszcze pomierzyć trochę, bo nie wiem, czy karta wejdzie do mojej budy HTPC. Dzięki za propozycje kart, raczej nie będę miał już przerw w przeglądaniu tematu, więc jeśli znajdziecie ciekawą propozycje możecie napisać, raczej nie przegapię. Swoją droga, poszukam teraz jakichś X800. Tak mi się zdaje, że można by upolowac TĘ KARTĘ. All in Wonder i cena 50zł, a licytacja kończy się jutro. Może spróbuje. W opisie aukcji wspomniał o zgrywaniu VHS, więc się spytam czy w zestawie jest kabel do tego. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez ogir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...