4rch0n Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Zainstalowałem sobie ten system z poziomu windowsa na partycję NTFS, przydzieliłem mu 8GB - ta sama co windows (unikam dzielenia dysku na partycje). Dysk PATA na GateWayu z sygnaturki. Po restarcie i uruchomieniu ubuntu wszystko przebiega ok do momentu "Formatowanie przestrzeni wymiany" - kilkanaście minut jest już 0% i nic nie wskazuje żeby coś miało się zmienić... Ma ktoś jakieś pomysły? Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ciekawe gdy zwiększyłem rozmiar do 10GB to po 10 minutach system przebrnął przez to okno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 "Formatowanie przestrzeni wymiany" - chodzi o partycję SWAP, linux zawsze takowej potrzebuje, musisz zrobić taką partycję, polecam do tego program GParted, myślę, że 256-512MB spokojnie wystarczy na taką partycję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) widzę, że niestety ale o wubi nie słyszałeś... on sam tworzy wirtualne partycje... ale tak jak już napisałem temat rozwiązał się prawie sam. eot Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...