maxymili Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Wkoncu jakies dobre wiesci:) teraz tylko poczekac na wyplate. Karty MSI sa 2-slotowe? Czy mi sie tylko wydaje?MSI ma takie samo chłodzenia jak kiedyś Palit (na licencji zelmana). Fajne było u Palita i w miarę ciche. Może i tu będzie dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 mala dygresja... 4670 od msi maja tragiczne pudelka, do firmy czesc kart przyszla rozwalona (kilkadziesiat sztuk z 3 palet), bo pudelka maja strasznie cienki karton... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Nigdy nie widzialem tego chlodzenia palita, jezeli jest 2 slotowe to ewidentnie odpada (szkoda mi jednego PCIe 1x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 U Palita to chłodzenie było jednoslotowe. Miałem takie na gf 7600gs sonic. Było cichtkie i wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 A jak z dB na tym MSI ?, da radę czy trzeba zmieniać. Ciekawe w jakiej cenie będzie asus i czy znowu da swojego glaciatora, bo na 3659 spisywał się ok i był cichy ((względnie)) ja i tak dałem go na 7V i było OK ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Z ta kartą ja widzę tylko jedną opcję - pasywnie accelero. Niestety nie znalazłem do chwili obecnej w sieci informacji, która wersja S1 czy S2 będzie pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 U Palita to chłodzenie było jednoslotowe. Miałem takie na gf 7600gs sonic. Było cichtkie i wydajne.Ale już na 1950 Pro palit miał takie chłodzenie dwuslotowe , większa wersja i wydaje mi się, że to MSI jest bardziej podobne do tego większego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Wiem z pewnych źródeł, że dostępność tych kart jest mocno ograniczona z winy dystrybutorów/ hurtowników. Ograniczona ilość kart pojawiła się na allegro. http://allegro.pl/show_item.php?item=441271785 Podobno dla forumowiczów poza allegro są znaaaaczne zniżki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) Wiem z pewnych źródeł, że dostępność tych kart jest mocno ograniczona z winy dystrybutorów/ hurtowników.No tak najpierw trzeba sie pozbyc zalegajacych radkow serii 3000. Edytowane 18 Września 2008 przez sajmon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 No tak najpierw trzeba sie pozbyc zalegajacych radkow serii 3000. dokładnie, dlatego narazie ilości 4670 będą mocno ograniczone. Napewno conajmniej do premiery 4650... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ale przecież 4650 już jest od jakiegoś czasu w sprzedaży B-) http://www.max24.pl/produkt,1789097,a.html http://kar-net.pl/product_info.php?products_id=11383 http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=35615 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) A wiecie, jaka jest tradycja zakładania stikerów na chłodzenie, żeby go nie ruszać? Jakaś firma ich nie zakłada? Bo w sumie S1 i S2 (szczególnie S2) są na tyle tanie, że opłaca się kupić najtańszą wersję 4670, założyć to cudo (zakładanie S1/S2 jest trudne?) i można jechać na pasywnym chłodzeniu :) 70W spokojnie się rozproszy :D Edit: MSI zajmuje dwa sloty Edytowane 18 Września 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ponawiam pytanko jak z poziomem dB na tym msi, i czy wtyczka od chłodzenia jest ta mikro cz zwykła pin jak przy coolerach. P.S. ASUSA chłodzenie ciekawie sie zapowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 ja chyba sprzedaje nowo nabytego ogromnego(w porownaniu do hd2600pro jest 2x wiekszy) 8800gs z suszarka(tak jak dla mnie to wyje nawet na 30%) i kupie jakiegos 4670+s1/2. wole ATI niz NV :D i sie z tym nie kryje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Masz podobne preferencje jak my :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Masz podobne preferencje jak my :)wydaje mi się, że teraz to nie trzeba nawet lubieć ATI Po prostu seria hd4000 jest wyjątkowo udana :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 @majkel84 Czy wiadomo kiedy dostępne będą karty gigabyte z HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 @majkel84 Czy wiadomo kiedy dostępne będą karty gigabyte z HDMI? niestety narazie nic o nich nie słyszałem, tyle tylko co wyczytałem w informacjach prasowych, ale dowiem się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 No to czekam na dostepnosc czegos non-MSI:P nie podaruje tego jednego slotu pcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 A mają te karty wejście video (jest funkcja AVIVO ale niby nie ma wejścia video)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Na alledrogo pojawiły się szafirki cena nie jest zbyt kusząca 299zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 No taka cena to przegięcie... W sumie jakby sie zastanowić to 260 - 270 zł to obecnie adekwatna cena do wydajności jaką prezentuje hd4670. Karta ta jest trochę słabsza od 9600gt no i też trochę od niej tańsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ludzie ta karta jest za 55 Euro... Nie oszukujmy się ona jest warta mniej niż 200zł, a kosztuje za dużo. Trzeba czekać aż 38xx zejdą i wtedy 4670 powinna zejść do 200-220zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Cena 270 jest z kapelusza. Wartość 4670 to 200zł i więcej nie ma co płacić. A że jest lepsza od kart kosztujących po 250 to co z tego? ATI wyznaczyło cenę na konkretną kwotę i reszta to spekulacja, która jak uczy doświadczenie szybko ustępuje przed konkurencją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 W październiku powinny wyjść hd4830 i mogą być ciekawszą oferta niż hd4670. http://www.techpowerup.com/72057/ATI_Radeo...is_October.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 No taka cena to przegięcie... W sumie jakby sie zastanowić to 260 - 270 zł to obecnie adekwatna cena do wydajności jaką prezentuje hd4670. Karta ta jest trochę słabsza od 9600gt no i też trochę od niej tańsza. akurat teraz żadna 4670 nie jest dostępna, tak jak mówiłem - wszystkie poszły, pomimo tej niby "chorej" ceny. Mi zostało tylko kilka 4650. Ceny są takie w jakich sprzedają je dystrybutorzy. A zależą przede wszystkim od kursów walut i marży tych dystrybutorów. Nie ma co sie oszukiwać - 55 Euro to nie jest 55 razy dzisiejszy kurs. Po drodze jeszcze mnóstwo osób bierze swoją działkę... a taki sklepik na samym końcy ma może 2%. To, że karta stanieje to jest przecież pewne. Wyjdzie coś mocniejszego czy poprostu upływ czasu zdecyduje. Wszystko z czasem tanieje. Ale czy warto czekać 3-4 miesiące, żeby mieć 20zł taniej- szczerze wątpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Tu widać, że procesor graficzny jest ograniczony przepustowością pamięci. 20% podniesienie taktowania pamięci powoduje 20% zwiększenie wydajności... Co do ceny to za cenę zalecaną kupiłbym bez zastanowienia, ale takiej ceny długo nie będzie bo skoro towar schodzi po wyższej to po co obniżać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 W komputroniku cena spada. http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,60178/ http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,60994/ ale i tak jest zbyt duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 HIS 251zł, tylko nie wiadomo jak z dostępnością http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...-E_TV_2xDV.html pojawił się też asus i powercolor ale są droższe http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...8bit_PCI-E.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...I-E_TV_2xD.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Muszę przyznać, że ten HIS wygląda całkiem ciekawie :) jak za starych dobrych czasów :D Ale ten droższy ASUS też jest fajny. Widzę, że ceny sukcesywnie idą w dół, może jeszcze trochę i będą za te sugerowane 229zł. Edytowane 27 Września 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...