Granat Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 A tak z ciekawości:sterowniki do tych kart są dostępne na stronie producentów? Pytam, ponieważ na stronie ATI/AMD osobnej kategorii do 4650/4670 nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Witam ja jadę na sterach dołączonych do asusa catalystach 8.8 , 8.9 nie jestem w stanie zainstalować -setup did bot find a driver compatible bla bla też tak macie ?, Jak wam się kręcą te karty? Moja leci 820/2280 szkoda że rdzeń nie dojedzie do 850 . Jakie jest domyślne napięcie gpu dla 4670 i czy jest sposób na jego podniesienie programowy bo att najnowsze pokazuje 1.25 V ale coś nie do końca współpracuje z tą kartą? (zresztą da się tylko obniżyć w att. ). Edytowane 9 Października 2008 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) no wlasnie co ciekawe, 8.9 nie obsluguja 4670... na szczescie w release zrobionym przez dna sa juz uwzglednione: http://downloads.guru3d.com/DNA-ATI-Window...nload-2080.html a do krecenia polecam najnowsza riva tuner :) EDIT: zdjecia szafirka z accelero s2 Edytowane 9 Października 2008 przez fields Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Z rivy korzystam , niestety nie da się napięcia gpu podnieść:( Jak ci się kręci ten radek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 z czasem ostatnio cholernie ciezko wiec sie wiele nie bawilem :( na codzien mam rdzen 800 i pamieci 1150 - ale powinnien jeszcze pojsc. Moze w przyszlym tygodniu cos sie wiecej pobawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 @fields Te radiatorki na pamięciach były dołączone do accelero? Możesz sprawdzić temperaturę tych radiatorków przy dłuższym obciążeniu. Pomiar może być np palcem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Orientuje się ktoś czy Catalyst 8.10 już będą w pełni kompatybilne z serią 46xx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Catalyst 8.10Z logicznej numeracji wynikało by że po 8.9 będą 8.9x albo 9.0. Skąd ta nazwa 8.10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 8 = 2008 10 = pazdziernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 @shadowxxz96 tak, byly w zestawie z accelero, po dluzszym graniu sa wyraznie cieple ale nie parza :) generalnie montaz s2 byl bardzo prosty - wszystko pasuje, nic nie wystaje, nic nie dotyka radiatora :) @pemu http://downloads.guru3d.com/DNA-ATI-Window...nload-2080.html Tu sa 4.9 kompatybilne z 4670 - wszystko dziala jak zloto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 @pemu http://downloads.guru3d.com/DNA-ATI-Window...nload-2080.html Tu sa 4.9 kompatybilne z 4670 - wszystko dziala jak zloto. No tak, ale jestem po prostu ciekaw kiedy ATI wypuści oficjalną serię sterowników , które będą współpracować z tymi kartami bo póki co to mamy jak na razie modyfikacje.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 jak wydajna jest to karta w porownaniu do 4850 ? warta ja kupic za ten 269zl czy lepiej dolozyci 150zl do najtanszej 4850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 jak wydajna jest to karta w porownaniu do 4850 ? warta ja kupic za ten 269zl czy lepiej dolozyci 150zl do najtanszej 4850 ?Jak masz to doloz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 jak wydajna jest to karta w porownaniu do 4850 ? warta ja kupic za ten 269zl czy lepiej dolozyci 150zl do najtanszej 4850 ?Wzrost wydajności będziesz miał bardzo duży. Więc warto. Ale to po prostu inna klasa cenowa. Jeżeli Ci nie zależy aż tak na jakości a chcesz mieć znacznie tańszą i cichszą oraz energooszczędną kartę to nie dokładaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 No HD 4850 ostro poszły w górę . A co do 4670 to ja tam wolę poczekać na Pality 4650 z pamięciami GDDR3. Ta sama wydajność co HD 4670 za o wiele niższą cenę zapewne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 No HD 4850 ostro poszły w górę . A co do 4670 to ja tam wolę poczekać na Pality 4650 z pamięciami GDDR3. Ta sama wydajność co HD 4670 za o wiele niższą cenę zapewne...Szczuru, nie wstyd Ci się tak stale mylić? :D profnet24 - Palit 4850 za 425zł cena "ostro poszła w górę" o 6 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 ... co do 4670 to ja tam wolę poczekać na Pality 4650 z pamięciami GDDR3. Ta sama wydajność co HD 4670 za o wiele niższą cenę zapewne...coś jak 7600GS od Galaxy ( = prawie 7600GT) ? ta sama zależność ? a coś o nich wiadomo - kiedy będą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 wiecie moze czy sa jakies 4850 z weisciem hdmi i dvi a jesli nie ma to czy podlaczenie plazmy przez przeisciowke dvi hdmi da glos na plazmie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 wiecie moze czy sa jakies 4850 z weisciem hdmi i dvi a jesli nie ma to czy podlaczenie plazmy przez przeisciowke dvi hdmi da glos na plazmie ? co prawda mam radka 3650 ale przez przejściówkę dołączoną do zestawu idzie dźwięk po hdmi wiec myślę że i w 4850 jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 ma ktos His-a z tym chlodzeniem ICQ czy jak mu tam? bardzo jest glosny? bo z tego co pamietam to ICQ zawsze bylo wydajne ale z glosnoscia bywalo roznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 a ja mam takie pytanie ile mozna polaczyc kart 4650 w CrossFireX ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 cztery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 czterydziki nie moglem tego rozgryzc ogolnie to byly pytania do konkursu na in4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Witam Krótka piłka z mojej strony: slyszałem, że 4670 nie potrzebuje dodatkowego zasilania i wystarczy to co czerpie z PCIE 2.0. Prawda to? Jeśli to jednak bullshit to jaka jest najszybsza grafa (od ATI) NIE WYMAGAJACA dodatkowego zasilania? Z góry dzięki za odp. pozdro edit. Tak BTW: ktory 4670 jest najcichszy? edit2. Dobra, już sprawdziłem - 4670 jest najszybszą obecnie kartą nie wymagająca zewn zasilania :D Edytowane 15 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Grał ktoś w crysisa na tej karcie ? Chciałbym aby było płynnie w 1024x768 a 1440x900 to już marzenie. Jak chodzi bo testy w necie to jedno a życie to drugie. Dziwi mnie niskie zainteresowanie tą kartą , jeszcze nigdy w historii kupując kartę ati po wejściu za tak niewiele otrzymywaliśmy tak dużo. Edytowane 15 Października 2008 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Grał ktoś w crysisa na tej karcie ? Chciałbym aby było płynnie w 1024x768 a 1440x900 to już marzenie. Jak chodzi bo testy w necie to jedno a życie to drugie. Dziwi mnie niskie zainteresowanie tą kartą , jeszcze nigdy w historii kupując kartę ati po wejściu za tak niewiele otrzymywaliśmy tak dużo.Tak naprawde to całą popularność wykupiło na miesiące 4800, a słabsze 4670 choć też majstersztyk jest bardzo słabo dostepne - wszechobecny suszarkowy Asus, drogie przez slaba zlotowke. Edytowane 15 Października 2008 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Faktycznie, coś ten 4670 nie może coś stanieć od poziomu 3850 512MB, pewne jak opchną wszystkie karty bazujące RV670 to dadzą taniej 4670. A co do asusa, to tam całkiem spory kawałek aluminium jest, jakby kropelką przykleić doń 92 mm wentylator puszczony na 7V, mysle ze by źle nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 http://allegro.pl/item457875984_powercolor..._zerotherm.html A jak z dB na tym radosławie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Grał ktoś w crysisa na tej karcie ? Chciałbym aby było płynnie w 1024x768 a 1440x900 to już marzenie. Jak chodzi bo testy w necie to jedno a życie to drugie. Dziwi mnie niskie zainteresowanie tą kartą , jeszcze nigdy w historii kupując kartę ati po wejściu za tak niewiele otrzymywaliśmy tak dużo. Ja przeszedlem polowe crysis warhead - na wiecej brak czasu. tak wizualnie to okolice 25-30 klatek, ustawienia gamer, rozdzielczosc 1280x1024 - reszta pc to e5200 @ 3.33 Ghz i 4 GB ram - DX 9.1, Win XP Pro PL SP3 - jak znajde chwile to sprawdze jutro dokladniej jaki fps srednio wychodzi. Ale gralo sie przyjemnie, spokojnie -spogladalem na liczbe fps rzadko wiec moge sie troche mylic - ale gralo sie plynnie i bez rwania. A co do karty - jeszcze raz powtorze - zamiast czekac na IceQ i inne chlodzenia - kupcie najtansza 4670, zalozcie Accelero S2 za 40 zl i po sprawie :) Edytowane 15 Października 2008 przez fields Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Ja przeszedlem polowe crysis warhead - na wiecej brak czasu. tak wizualnie to okolice 25-30 klatek, ustawienia gamer, rozdzielczosc 1280x1024 - reszta pc to e5200 @ 3.33 Ghz i 4 GB ram - DX 9.1, Win XP Pro PL SP3 - jak znajde chwile to sprawdze jutro dokladniej jaki fps srednio wychodzi. Ale gralo sie przyjemnie, spokojnie -spogladalem na liczbe fps rzadko wiec moge sie troche mylic - ale gralo sie plynnie i bez rwania. A co do karty - jeszcze raz powtorze - zamiast czekac na IceQ i inne chlodzenia - kupcie najtansza 4670, zalozcie Accelero S2 za 40 zl i po sprawie :) Fields dzięki , bo właśnie się zastanawiam czy Crisisa kupić. Takie pytanie mam czy kręciłeś radka na std chłodzeniu? Jak tak to jaka rożnica na ac S2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...