crusader Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Jako ze temat tego watku dotyczyc bedzie zdecydowanie kwestii monitora nie dopisywalem sie do mojego poprzedniego postu w dziale Sprzęt i podkrecanie/co kupić? gdzie mowa byla o ograniczaniu sie nawzajem grafiki z procesorem. LINK: http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic/59/z...rocesor/273451/ Jak juz zaznaczylem w tamtym temacie na forum skomponowalem sobie juz w 99% flaczki do Pc'ta. Jednak ten 1% nie jest bez znaczenia gdyz chodzi tutaj o monitor. Do tej pory bezapelacyjnym faworytem byla 22calowa panorama HP'eka w2207h, jednak im blizej zakupu tym wiecej spostrzezen i zaczalem wertowac tematy o 24 calowych monitorkach, z ktorych wiele obsluguje standard full hd(na ktorym badz co badz zalezaloby mi jesli nie trzeba bylo wydawac kupy szmalu). Widzialem czlowieka polecajacego http://allegro.pl/item419995627_monitor_lc..._pva_999zl.html taki oto sprzecik ale zaraz dostrzeglem opinie ze sa to jakies poserwisowki (a szkoda bo cena kuszaca no i ta matryca S-PVA) Dylemat jest jeszcze wiekszy gdy rozwazam czy w pelni bede mogl wykorzystac monitor i jego rozdzielczosci ze wzgledu na komponenty, ktore moga nie wyrabiac w takich rozdzialkach z nowszymi grami i innymi [ciach!]lkami. Zamieszczam podzespoly: Procesor: Intel Duo Core E7200 ==> wg wskazowek forumowiczow zamierzam od razu przekrecic na 3,2Ghz Mobo: GIGABYTE GA-P35-DS3L GPU: Radeon Hd4850 512ram --> wg mnie minimum co do wymagan i maksimum co do ceny HDD: Seagate 320GB RAM: 2x1GB Kingstona Ogólnie zestaw nie moze przekroczyc 2300-2400zl Tak wiec jeszcze raz na koniec zwracam sie z pytaniem czy jest sens ladowac sie z takim configiem w monitor 24calowy(interesowalyby mnie tylko te z rozdzielczoscia full HD). Przede wszystkim zalezy mi na jakosci obrazu no i braku smuzenia. Z gory dzieki za zainteresowanie i podpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez crusader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 imo jest sens, sam mam sprzet podobny do twojego i bede kupowal monitor 24" fullhd. na radku hd4850 w wiekszosc gier da sie grac w 1920, a nawet jesli nie, to mozna gre odpalic chociazby w 1680, a filmy hd w natywnej rozdzielczosci albo praca w windows w tak duzej przestrzeni roboczej to jest cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...