Skocz do zawartości
crusader

Czy Warto Sie Pakowac W 24calowy Monitor Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako ze temat tego watku dotyczyc bedzie zdecydowanie kwestii monitora nie dopisywalem sie do mojego poprzedniego postu w dziale Sprzęt i podkrecanie/co kupić? gdzie mowa byla o ograniczaniu sie nawzajem grafiki z procesorem.

LINK: http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic/59/z...rocesor/273451/

Jak juz zaznaczylem w tamtym temacie na forum skomponowalem sobie juz w 99% flaczki do Pc'ta.

Jednak ten 1% nie jest bez znaczenia gdyz chodzi tutaj o monitor. Do tej pory bezapelacyjnym faworytem byla 22calowa panorama HP'eka w2207h, jednak im blizej zakupu tym wiecej spostrzezen i zaczalem wertowac tematy o 24 calowych monitorkach, z ktorych wiele obsluguje standard full hd(na ktorym badz co badz zalezaloby mi jesli nie trzeba bylo wydawac kupy szmalu).

Widzialem czlowieka polecajacego http://allegro.pl/item419995627_monitor_lc..._pva_999zl.html taki oto sprzecik ale zaraz dostrzeglem opinie ze sa to jakies poserwisowki (a szkoda bo cena kuszaca no i ta matryca S-PVA)

Dylemat jest jeszcze wiekszy gdy rozwazam czy w pelni bede mogl wykorzystac monitor i jego rozdzielczosci ze wzgledu na komponenty, ktore moga nie wyrabiac w takich rozdzialkach z nowszymi grami i innymi [ciach!]lkami.

Zamieszczam podzespoly:

Procesor: Intel Duo Core E7200 ==> wg wskazowek forumowiczow zamierzam od razu przekrecic na 3,2Ghz

Mobo: GIGABYTE GA-P35-DS3L

GPU: Radeon Hd4850 512ram --> wg mnie minimum co do wymagan i maksimum co do ceny

HDD: Seagate 320GB

RAM: 2x1GB Kingstona

Ogólnie zestaw nie moze przekroczyc 2300-2400zl

Tak wiec jeszcze raz na koniec zwracam sie z pytaniem czy jest sens ladowac sie z takim configiem w monitor 24calowy(interesowalyby mnie tylko te z rozdzielczoscia full HD).

Przede wszystkim zalezy mi na jakosci obrazu no i braku smuzenia.

Z gory dzieki za zainteresowanie i podpowiedzi.

Pozdrawiam

Edytowane przez crusader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo jest sens, sam mam sprzet podobny do twojego i bede kupowal monitor 24" fullhd.

na radku hd4850 w wiekszosc gier da sie grac w 1920, a nawet jesli nie, to mozna gre odpalic chociazby w 1680, a filmy hd w natywnej rozdzielczosci albo praca w windows w tak duzej przestrzeni roboczej to jest cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi