Cebix Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Pewnego dnia komputer po prostu nie odpalił, beepy z płyty głównej wskazywały wg instrukcji na błąd karty graficznej. Cóż, miałem wcześniej już z nią problemy, więc spodziewałem się, że zakończyła swój żywot. Był to Sapphire 9800 PRO 128/256. Jest to karta na AGP, nie mając innej sprawdziłem, że to na pewno karta i włożyłem tam S3 Virge DX na PCI, z którą komputer działa. Kupiłem więc nową(!) kartę 9800XT, a mianowicie Medion 9800 XXL na AGP, lecz kiedy ją zainstalowałem, komputer dalej nie wstawał, a beepy wskazywały na to samo! Sprawdziłem kartę na innym komputerze i komputer też nie wstał. Czy nowa karta może być uszkodzona? Czy może wina leży po stronie płyty głównej, np. zepsuł się port AGP? Tylko jak to sprawdzić? Powtarzam, że komputer działa perfekcyjnie ze starą kartą na PCI. Mam nadzieję, że ktoś pomoże. Oczywiście nic nie było kręcone, zasilacz to FORTRON 350W. Dzięki z góry, pozdrawiam. Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 jesli na innym kompie sprawdzałeś ta grafe - i na tamtym wiesz na 100% że AGP działa poprawnie to pewnikiem mialeś pecha i trafiłeś na uwaloną karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A istnieje taka możliwość, że mój port AGP uszkodził kartę? I dlatego np. nie działała już na innym komputerze, bo została popsuta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A istnieje taka możliwość, że mój port AGP uszkodził kartę? I dlatego np. nie działała już na innym komputerze, bo została popsuta? Możliwe że płyta lub zasilacz uśmiercają karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...