Gość Kruca Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam! Posiadam obudowę Logic Q4 z czujnikami temperatur. Mam 3 czujniki do grafiki, procesora, i do płyty główniej, i mam takie pytanie gdzie mam przykleić te czujniki? Chodzi mi to czy na np. coolerze od procesora czy jakoś tak żeby dotykało procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Wsadź sobie gdziekolwiek - czujniki takie to zbędny bajer. Jedyny czujnik, który miałby ewentulanie sens to umieszczony np na wylocie powietrza z budy - by ci podawał średnią tempertaturę powietrza w budzie. Jeśli chodzi o temp. procka/płyty to już lepiej je odczytywać softem polegając na sensorach wbudowanych w sprzęt. A procesora tolepiej żeby dotykał cooler niż czujnik :D Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...