Skocz do zawartości
Bombay

Niekompetentny Użytkownik Na Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Poczta coś ostatnio wybitnie nawala. Na przesyłkę czekam już 9 dzień (roboczy). Przesyłka priorytetowa wysłana jeszcze tego samego dnia zakupu na Allegro (mam zdjęcie od sprzedawcy z dowodem wysyłki). Inni kupujący z tej samej aukcji też czekają, a sprzedający rozkłada ręce. Także radze Ci poczekać jeszcze te parę dni, bo możliwe, że to nasza kochana poczta niedomaga. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, poczekam do piątku tj. jutra. Jutro udaję się na policję. Karta wysłana nie została wcale i tyle. Uważam tak, bo FireGL nie odpowiada na PW (choć się loguje), nie napisał nic tutaj, choć link otrzymał, nie wysłał dowodu nadania, bo go nie posiada. Tyle ode mnie. Zdam relację jeśli karta dotrze (w co wątpię), publicznie przeproszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum, jako że nie ma takich "zabezpieczen" (choc w sumie to co zapewnia allegro to smiech na sali) jak portale aukcyjne, jest niestety polem popisu dla wszelkiego rodzaju cwaniaczków i kombinatorów.

Mnie tez juz zdążył okantować jeden z uzytkowników forum, extreme addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ale często jest tak, że oszukują ci z dłuższym stażem oraz wyrobioną opinia.

Do tego mają forumowych kolegów, którzy są wstanie za nich własnym prąciem poświadczyć... i kaplica.

Patologia jest wszędzie :sad:

Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Polak to ma we krwi kombinowanie. Jak się trafi okazja, to tak przykombinuje, tak pomataczy, tak się narobi żeby tylko zwałować na te 20 zetek.

W US mój kolega miał jakiś problem komputerowy o którym napisał i 3 dni potem dostał od 3 różnych osób zapsutą część, która pewnie była warta centy, ale liczy się sam fakt. Ja również miałem kiedyś taką sytuację, ze potrzebowałem jakieś wazne pliki (a było to ładnych parę lat temu - wolne łącza itp.) więc jakiś forumowicz (fakt faktem społecznośc była baardzo wąska, jakieś 300 osób, więc się znaliśmy dobrze) wysłał mi nagle list w płytką z tymi danymi. Normalnie szok.

Ale to tylko wyjątki, małe światełko w tunelu.

trymek

Przecież to samo było na allesrogo. Sprzedawali byle ciach!a, tanie, takie same kupowali - odczekać 3 miechy aż aukcja zniknie z archiwum i dawaj sprzedawali rzeczy robiąc wałki. Mieli kilkadziesiąt pozytywów to nie wzbudzali podejrzeń. Dobrze że powstają takie serwisy jak paa - bez dwóch zdań, chociaż czasem można się dowiedzieć wielu śmiesznych rzeczy na temat kontrahentów z allegro lub znajomych. Typu zakupy z działu Pozostałe--> Tylko dla dorosłych ;)

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega narobił dymu i sie nie odzywa. Kartę oczywiście dostał tak jak obiecywałem, a teraz nie raczy się nawet odezwac...

Zdam relację jeśli karta dotrze (w co wątpię), publicznie przeproszę.

Ja wątpię w Twoje przeprosiny.

Edytowane przez FireGL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi