Varrol Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ano własnie, gdzies już słyszałem o przypadkach płyt głównych, w których nowy BIOS dodawał kolejny dzielnik. Czy taka operacja jest możliwa na każdej płycie? A może mi sie coś pochrzaniło, bo wydaje mi sie, że dzielnik powinien siedzieć w sprzęcie, a BIOS tylko wybiera jeden z kilku. Może przy okazji - jak daje magistralę 200MHz, to PCI mam 40MHz i niestety mój dysk już tego nie wytrzymuje (i pomysleć, że mój IBM wydalał na 45MHz). To na 100% wina dysku, stąd moje pytanie o dzielniki - do Intela to jest przynajmniej mobo ze stałym PCI i AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ano własnie, gdzies już słyszałem o przypadkach płyt głównych, w których nowy BIOS dodawał kolejny dzielnik. Czy taka operacja jest możliwa na każdej płycie? A może mi sie coś pochrzaniło, bo wydaje mi sie, że dzielnik powinien siedzieć w sprzęcie, a BIOS tylko wybiera jeden z kilku. Może przy okazji - jak daje magistralę 200MHz, to PCI mam 40MHz i niestety mój dysk już tego nie wytrzymuje (i pomysleć, że mój IBM wydalał na 45MHz). To na 100% wina dysku, stąd moje pytanie o dzielniki - do Intela to jest przynajmniej mobo ze stałym PCI i AGP. a do Amd nie ma 8O :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 CHoćby słynny już Epox 8RDA & + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Varrol zakup plyte z zablokowanym PCI/AGP. Plyty sa pod intela i pod amd. A o dzielniku 6 nie slyszalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 SIS 746 lub NForce2.Fixed PCI/AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 varrol jaja sobie robisz ? prima aprilis juz dawno byl :lol: do Intela to jest przynajmniej mobo ze stałym PCI i AGP.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 varrol jaja sobie robisz ? prima aprilis juz dawno byl :lol: do Intela to jest przynajmniej mobo ze stałym PCI i AGP.[/b] No dobra, są do AMD, przez te studia jestem trochę poza tematem. Nie musisz się tak od razu obruszać - co ty masz jakieś kompleksy AMDekowca? Nie miałem tu nic złego na myśli - jak chcesz się wyżyć, to idź pobij sąsiada. Varrol zakup plyte z zablokowanym PCI/AGP. Plyty sa pod intela i pod amd. A o dzielniku 6 nie slyszalem Fajnie, tylko mobo raczej nie zmienie - przynajmniej na razie - musiałbym moją sprzedać. Dzielnik 6 - do magistrali 200MHz - 1/6*200 = 33MHz. No cóż widocznie na razie pozostaje mi FSB 166. Ale tak na wyrost - czy płyty na kt400 maja taki dzielnik - no bo chyba powinny, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 co sie tak denerwojesz ? przeciez pisalalem z :wink: grr :? kt400 nie ma raczej 1/6 dopiero kt400A /kt600 whatever bedzie mialo nie jestem amdekowcem ;) mam 3 kompy z intelami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 co sie tak denerwojesz ? przeciez pisalalem z :wink: grr :? kt400 nie ma raczej 1/6 dopiero kt400A /kt600 whatever bedzie mialo nie jestem amdekowcem ;) mam 3 kompy z intelami Dobra, w złym humorze jestem. Ostatnio (również z tego co piszecie) widzę tendencję do zablokowanych PCI i AGP - więc może tak w przyszłości będa miały wszystkie mobo. Trochę się zawiodłęm na mojej płytce, bo max mnośnik ma 12.5, a FSB 200MHz nie wydoli i jak narazie max dla mnie to jakieś 2200MHz - czyli już nie będę musiał do niej procka zmieniać, bo ten co mam wyciąga tyle bez podnoszenia napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Dzielnik 1/6 ma starawy już chipset Ali Magic 1 ;) Na tej płytce 2 lata temu odpalali AMD na FSB >200MHz ... Tylko wydajność kulawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 a ja jestem AMDkowcem i VIAnowcem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ano własnie, gdzies już słyszałem o przypadkach płyt głównych, w których nowy BIOS dodawał kolejny dzielnik. Czy taka operacja jest możliwa na każdej płycie? A może mi sie coś pochrzaniło, bo wydaje mi sie, że dzielnik powinien siedzieć w sprzęcie, a BIOS tylko wybiera jeden z kilku. Może przy okazji - jak daje magistralę 200MHz, to PCI mam 40MHz i niestety mój dysk już tego nie wytrzymuje (i pomysleć, że mój IBM wydalał na 45MHz). To na 100% wina dysku, stąd moje pytanie o dzielniki - do Intela to jest przynajmniej mobo ze stałym PCI i AGP. U Ciebie to chociaż dysk nie wyrabia :wink: A u mnie Karta graficzna mówi dość ze względu na agp>100... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 U Ciebie to chociaż dysk nie wyrabia :wink: A u mnie Karta graficzna mówi dość ze względu na agp>100... :( Też mam problem z grafą powyżej 200. Do 200 jest prawie OK (karta się nie podkręca gdy fsb w okolicy 200), a powyżej sypie sie równo. :evil: Aha, 1/6 będzie miało dopiero KT600(KT400A-CE) ! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...