Dawwwid Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam, Mam problem, jest sobie komputer na płycie głównej MSI ( nie wiem jaki model ) po wymianie karty graficznej komputer już nie wstaje, wentylatory się kręcą, ale nie ma żadnego piknięcia biosu, a na monitorze miga tylko Analog/Digital. Podłączałem inne karty i dalej to samo, no to pewnie poszła płyta, no to hop na allegro i kupiłem GIGABYTE GA-7VASFS, podłączam wszystko tak jak powinno być i 'wentylatory się kręcą, ale nie ma żadnego piknięcia biosu, a na monitorze miga tylko Analog/Digital' WTF? no to podmieniam wszystkie inne rzeczy z działającego kompa i zawsze to samo :/ Czy ktoś mi może powiedzieć co jest grane ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jaki zasilacz i jaka karta to jest ? Sprawdzałeś na starej karcie . Może zasilacz nie daje rady lub nie ma odpowiednich wtyczek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawwwid Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zasilacz jakiś modecom 350W, ale sprawdzałem też na innym zasilaczu, karta to GFMX4, ale ją też podmieniałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 hmmm może te karty pracują na AGP x 4 a w biosie masz ustawione AGP x 8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) AGP x4 i X8 są ze sobą kompaktybilne więc to nie to. Radzę zresotować bios, wyciągnij baterię na 5-10min i napisz czy pomogło. Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez NeoMagNeT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawwwid Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 No działa, problem leżał w......zasilaczu ( a konkretnie w dwóch ) :) Dzięki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 AGP x4 i X8 są ze sobą kompaktybilne więc to nie to. No ale chyba sobie ustawiasz w biosie jaki tryb chcesz wybrać x2 x4 x8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...