ath Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 W styczniu tego roku w sieci pojawiła się wiadomość, która zelektryzowała część społeczności graczy - firma Futuremark, znana dotychczas jako twórca programu 3DMark poinformowała o uformowaniu własnego studia deweloperskiego. Od tamtej pory czekaliśmy na zapowiedź pierwszej produkcji Futuremark Games Studio, i w końcu doczekaliśmy się. Panie i panowie, nadciąga Shattered Horizon. Akcja gry osadzona została w klimatach rodem z SF. Podczas prac wykopaliskowych na Księżycu, zdarzył się nieprzewidziany wypadek - nastąpiła eksplozja, w wyniku której przestrzeń wokół Ziemi wypełniła się ogromną ilością kosmicznego "gruzu". O pozostałości surowców toczą walkę pozostali przy życiu górnicy oraz astronauci uwięzieni na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Powrót na Ziemię jest niemożliwy z powodu szczątków kosmicznych dryfujących wokół planety, konflikt zamienia się więc w walkę na śmierć i życie. Shattered Horizon to wieloosobowy FPS, w którym gracze walczą o przetrwanie w zerowej grawitacji. Plusami gry ma być całkowita wolność przemieszczania się, jak również proste i intuicyjne sterowanie. Otoczenie wymusza stosowanie specjalnych strategii i taktyk, nieznanych wcześniej z gier oferujących "normalną" grawitację. Gra oferować ma również zapierającą w piersiach grafikę i efekty wizualne, jednak jak zapewniają twórcy, również gracze niedysponujący "potężnymi" komputerami będą mogli rozkoszować się rozgrywką, choć oczywiście bez graficznych fajerwerków. Niestety, data wydania Shattered Horizon nie została podana, ale już teraz zapraszamy Was do odwiedzenia jej oficjalnej strony, gdzie znajdziecie m.in. odnośnik do trailera prezentującego grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Hehe z tego opisu wynika że to gra na podstawie 3dmarków stacja kosmiczna,pełno gruzu w kosmosie,jeszcze jak dorzucą misję nature oraz forest to będzie murowany hit. :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Mów co chcesz ale ja bym z chęcią pograł w kosmos z 3DM03. Uciekła mi w tej chwili nazwa... Battle of Proxycon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 bardzo fajny i klimatyczny trailer!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja nie mówię że to jest złe sam ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jeżeli ta gra bedzie reprezentować coś poza cudną grafiką to może w to wejde. Tym bardziej ze to w miare coś nowego (0 grav FPS ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Czy "0 grav FPS" to nie jest coś w stylu Descent (tylko tutaj w innym otoczeniu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jakieś zapisy na betę są. Z tym, że beta startuje "później" (w lecie). Mają powiadomić wybrańców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ciekawe czy po każdym quescie będzie wyświetlany wynik w punktach futuremark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ciekawe czy po każdym quescie będzie wyświetlany wynik w punktach futuremark. Do tego min&max FPS, czas renderowania sceny, podczas loadingu kazdorazowo bench HDD i pamieci a im slabsze CPU tym nizsza inteligencja przeciwnikow :D A prawde mowiac boje sie ze bedzie to plytkie przepakowane physxem padlo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 W końcu zwrot "idź pograć w 3d marka" nabierze głębszego sensu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jeżeli ta gra bedzie reprezentować coś poza cudną grafiką to może w to wejde. Tym bardziej ze to w miare coś nowego (0 grav FPS ;)).Bedzie - kosmiczne wymagania :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Do tego min&max FPS, czas renderowania sceny, podczas loadingu kazdorazowo bench HDD i pamieci a im slabsze CPU tym nizsza inteligencja przeciwnikow :D A prawde mowiac boje sie ze bedzie to plytkie przepakowane physxem padlo... Jak będzie to chociażby taki ładniejszy odpowiednik Alpha Prime to i tak będzie można raz przejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgin przepdanij z AP - kupilem, pogralem 20 min i lezy na polce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Ze mną było to samo kilkanaście minut i wywaliłem to coś , ale znam też osoby którym gra się spodobała :wink: . Edytowane 23 Lipca 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Premiera planowana na koniec tego roku, multiplayer na 32 osoby i Physx jako silnik fizyczny. Więcej http://www.pcgameshardware.com/aid,693377/...-card/Practice/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Ze mną było to samo kilkanaście minut i wywaliłem to coś , ale znam też osoby którym gra się spodobała :wink: .masz kolejną do kolekcji :) gra jest bardzo zróżnicowana, mi to się spodobało ale zostawmy AP :) czekałem tylko na niusa o grze od futuremark :D ale nie oczekuję nic innego jak chorych wymagań... <_< EDIT: czytałem ale i tak nie sądzę aby jednak coś innego niż kilka scenek im się udało. gra to nie tylko lokalizacja i piękne jej przedstawienie... Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przeczytaj to co zalinkował chronicsmoke. Wymagania właśnie mają być bardzo znośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dostałem się do bety. Potem zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 To trzeba zapoznać się z NDA ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Dokładnie się z tym zapoznałem (w momencie pisania posta wyżej jeszcze NDA nie było). Powiem wam tylko panowie tyle, na sprzęcie z podpisu średnio 25FPS, z AAx8 14. Gra wygląda koszmarnie to tak przy okazji, nie wiem czemu tak zamula. No i przede wszystkim kilka rzeczy, które irytują to totalna nieznajomość praw fizyki przez twórców (jeśli chodzi o poruszanie się w kosmosie, o ogień itd). Nie polecam, zagrałem dzisiaj pierwszy i ostatni raz chyba. Screenów wrzucić nie mogę także... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Chcesz powiedzieć, że już lepiej nam się grało w 3d marka 06? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Tak. Oczywiście na ustawieniach LOW jest cos mniej wiecej 35-50 FPS max. Ale jak jestem sam na serwerze ;) Jak jest 30 osób to zazwyczaj 19-35 FPS. Na ustawieniach na max razem z AAx8 jest coś koło 15 fps zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Znalazłem w Czechach nad morzem. http://img143.imageshack.us/img143/710/sha...izon2009090.jpg http://img386.imageshack.us/img386/710/sha...izon2009090.jpg http://img44.imageshack.us/img44/710/shatt...izon2009090.jpg http://img513.imageshack.us/img513/710/sha...izon2009090.jpg Gwiazdy mi powiedziały że jeśli chodzi o grafikę to wszystkie detale są na high. ps Te czarne paski to oczywiście cenzura (nicki). Goście z Futuremark talentu do robienia gier to nie mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Lypa Panie lypa, kiedyś to przynajmniej potrafili zrobić grafikę, że łeb urywało przy samej dup... mimo że gów... to chodziło, a teraz nie dosyć że gów... chodzi to i tak samo wygląda. Edytowane 2 Września 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Filmiki z gameplay http://www.dailymotion.pl/user/-HiS-/video...beta_videogames http://www.dailymotion.pl/user/-HiS-/video...ta-2_videogames Edytowane 4 Września 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Niech lepiej futuremark robi tylko 3dmarki , bo to coś nadaje się tylko na benchmarka :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 a ja może bym się i skusił :) uwielbiam kosmiczne klimaty. zwłaszcza jak poparte są piękną muzyką. jak wyjdzie oficjalnie się wypróbuje się zdecyduje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Tam nie ma muzyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 w menu jest. a później podczas gry też pewnie będzie w końcu to jeszcze beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...