alef Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) witajcie panowie potrzebuje malej porady. sparawa wyglada tak: jest pewien 15-latek ktorego znajomosc kompa konczy sie na pytaniu "ile on ma pojemnosci?" :mur: udalo mi sie odciagnac jego ojca od kupna zestawu z vobisa :mur: do wydania jest ok 2500 (wiecej mysle ze nie ma sensu) na sama jednostke + ewentualnie system maszyna na pewno musi radzic sobie z nowymi grami na 19" LCD - poki co do tego ogranicza sie sposob jego uzytkowania. i teraz male pytanie...zlozyc mu standardowy zestaw do 2500 Procesor Intel Core2Duo E8400 Płyta Główna Asus P5Q-pro Chłodzenie procesora Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Ram A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition Karta graficzna Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 Dysk twardy Samsung 640GB 16MB Cache F1 Napęd optyczny Pioneer DVR-215 SATA Zasilacz Corsair 650W lub Pentagram CAV500 Obudowa Cooler Master Elite 332 (Black) ktoremu zostanie troche potencjalu do wykorzystania i probowac zarazic dzieciaka bakcylem komputerowym (moze nawet OC :blink: ) czy moze zlozyc cos innego..."prostszego"..."bez przyszlosci"...i bez nerwow ze sprzet sie marnuje patrzec jak on na nim gra lub ewentualnie gra :wink: aha...jedno male ograniczenie...calosc musi byc kupiona w jednym sklepie (potrzebna faktura za zestaw)...najlepiej w krakowie...wiec pewnie apollo pozmozecie? :wink: pzdr Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez alef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dobry zestaw. Lecz na apollo.pl nie ma samsung f1 640GB, tylko 320. Tak samo nie ma A-Daty. Dlatego wstrzymałem się tam z kupnem i kupiłem na ESC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zestaw ok, myślę że nie będzie się marnował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Lepiej dzieciakowi nie pokazuj, jak wchodzi się do BIOS-u, bo ustawi FSB na 700 i procesor odleci ;D Samemu mu podkręć i niech się cieszy, że ma szybko. Zestaw bez zarzutów. Możesz zmienić procka z E8400 na E7200 i dołożyć do 4GB RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alef Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 sie wszystko zgadza...od poczatku myslalem o 2*2gb...ten "przykladowy" zestaw skopiowalem troche bez przygladania sie z innego posta :legal: czekam tylko na oficjalne stanowisko "platnika" i zamawiam Procesor Intel Core2Duo E8400 Płyta Główna Asus P5Q-pro Chłodzenie procesora Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Ram A-Data 2x2GB 1066MHZ Extreme Edition Karta graficzna Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 Dysk twardy Samsung 640GB 16MB Cache F1 Napęd optyczny Pioneer DVR-215 SATA Zasilacz Corsair 650W lub Pentagram CAV500 Obudowa Cooler Master Elite 332 (Black) ...tak sie tylko zastanawiam czy nie zostawic boxa na cepie...na ciszy nie sadze zeby komus jakos specjalnie zalezalo...a krecenia poki co nie mam zamiaru wprowadzac w zycie pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 zastanawiam sie czy jest sens kupowac p5qpro, skoro nie bedzie przeprowadzana jakas modernizacja, np 2. radek do cf to oze cos na p35, zrezygnowac z coolera na procku i 4870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...