freddy10 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Mam taki problem, w tegoroczne wakacje wykonałem ponad 2 tyś zdjęć aparatem marki Sony W300, zdjęcia są rewelacyjne, szczególnie nocne biją na głowę wszystkie moje inne aparaty. Ale nie w tym rzecz, otóż robiłem je w trybie 16:9 , na szerokim telewizorze wygląda to super, bo nic nie jest porozciągane, naturalne rozmiary. Ale teraz chce wybrać i wydrukować ~120 zdjęć, zanabyłem już album 60 kartkowy i na każdej stronie zmieszczą się dwie fotki 13x18. Tylko problem polega na tym że jak dam do wydrukowania moje zdjęcia 16:9 na kartkach 13x18 to na dole i górze będą białe paski. I co radzicie w takiej sytuacji, czy ktoś wie gdzie można oddać do druku fotografie 16:9 ? Mysłałem że może powycinać te paski na górze i na dole ale wtedy i tak będzie puste miejsce na kartkach w albumie. Idealnie by było gdyby po obcięciu pasków na stronie zmieściły się 3 fotografie a nie 2 , no ale się nie zmieszczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 A skąd jesteś? W Warszawie na rogu markowskiej i kijowskiej jest salonik gdzie drukują panoramy więc może daliby radę z 16:9? Jeśli nie da się wydrukować to pozostaje jeszcze ręczne kadrowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a co za problem przyciąć w fotolabie te paski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...