Skocz do zawartości
Ika202

Jaką Kupić Karte Graficzną-tanio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o radę jaką kupić kartę graficzną teraz mam ATI RADEON ale tylko 64MB i chce ją wymienić na większą najlepiej 512MB i dlatego proszę was o pomoc jaką najlepiej kopić do mojego kompa i żeby nie była za droga

tak z grubsza dane mojego rupiecia to :

plyta MSI RC410M na pci-e

procek pentium 4 2,8 GHZ

1,256 mb pamieci

nie wiem czy coś jeszcze podać bo ja to jestem kompletny laik i w ogóle się nie znam :mur: :mur: :mur:

POZDRAWIAM OLKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko, wejdź na ten link i zobacz karty na pci

http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic/59/k...n-2008r/247006/

pozdro

No fajnie i super opisane ale wiecie jak to ja mało oświecona kobieta jestem i potrzebuje rady w stylu "kup ten" :wink: a najlepiej to bym chciała jakąś 512MB najlepiej DDR3 (bo taką mi polecili) chociaż jak możecie to powiedzcie czym się różni DDR2 od DDR3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR3 to poprostu kolejna generacja pamięci, jest dużo szybsza od DDR2, przynajmniej na kartach graficznych.

512MB przydaje się dopiero w kartach z wyższej półki cenowej, jak chcesz coś taniego i dobrego to polecam:

http://www.allegro.pl/item422275444_jedyny...owa_24mies.html

Jak możesz dać więcej to napisz ile dokładnie, coś znajdziemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IKA - pamiec grafy u mnie > DDR3 , pamiec systemowa > DDR2 , mieszasz pojecia. Jedno nie ma nic wspolnego z drugim. Grafy tylko na DDR3 , nic z DDR2.

Swoja droga , Sirius ma niby 9600GT od Gigabyte za 249.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten X1600 będzie sporo gorszy od tego HD2600XT którego podałem. Nie patrz na ilośc zainstalowanej pamięci, bo tak słabe karty nie są w stanie wykorzystać 512MB. 256Mb to max dla nich. Dopieo coś pokroju 9600GT czy HD3850 potrafi korzystać dobrze z 512MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy, czy potrzebujesz od razu dużej wydajności i czy możesz wyłożyć więcej pieniędzy. Najlepiej napisz ile możesz dać to się pomyśli. W obecnych czasach żadna karta nie wystarcza na długo, co najwyżej pół roku (chociaż ostatnio ten segment zamulil na dłuższy czas).

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IKA - pamiec grafy u mnie > DDR3 , pamiec systemowa > DDR2 , mieszasz pojecia. Jedno nie ma nic wspolnego z drugim. Grafy tylko na DDR3 , nic z DDR2.

Swoja droga , Sirius ma niby 9600GT od Gigabyte za 249.

Po co to piszesz? Jeszcze wykupią i dla mnie nie starczy :mur:

@Topic: Polecam Geforce 7300GT DDR3

Edytowane przez FireGL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam dwa procesory jeżeli o to chodzi

CPU #1 Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz, 2786 MHz

CPU #2 Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz, 2786 MHz

To są tylko logiczne rdzenie (dzięki technologii HT) w rzeczywistości masz jeden(chyba że masz Pentium D , ale to i tak niewiele zmienia bo to był niewypał) , w związku z tym myślę że ten HD2600 to max .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, Ten radeon co podałem nie ma wentylatora bo jest to karta w miarę chłodna i ma duży radiator, radzi sobie bez dodatkowego chłodzenia (wiem bo tez tak mam). Ewentualnie ten 8600GT też by mógł być, ale myślę że radek będzie jak najbardziej ok do tego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi