Skocz do zawartości
M.K

...:::SB LIVE 5.1:::...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam drobne pytanko. Czy po ustawieniu w sterach opcji 3 analogowych wyjsc : przod(lewy,prawy), tyl (lewy, prawy) i (sw/centralny) powinienem slyszec dzwiek z 6 glosnikow w czasie sluchania mp3-ek. u mnie brakuje sw i centralnego :evil: i nie wiem jaka tego jest przyczyna. Czy jest skopane wyjscie czy jakis programowy myk. Poradzcie cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej dziala wszystko dobrze. U mnie tez chodza tylko przod i tyl. Mozna wlaczyc centralny jak sie ma stery od Audigy, jest tam emulacja dzwieku przestrzennego.

Gdzies slyszalem ze jest plug-in do winampa zeby chodzil centralny ale jakos nie udalo mi sie znalesc czegos takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tam gdzieś w ustawieniach(w PLAY CENTER) taki bajer że jak "rozsuniesz" ten odtrarzacz, pokaże ci się klawiaturka numeryczna z pod spodem taki napis "CMSS' kliknij tam i włącz. To włącza centralny. Potem w SURROUND MIXER na zakładce głośników ustaw 5.1 i kliknij na SETTING. Pojawi ci się nowe okno i tam zaznacz obie opcje(AC-3... i Bass Redirection) potem ustaw w tym oknie wszystkie suwaki na max i pozamykaj wszystko. POWINNO DZIAŁAĆ. Potem już sam dojdziesz co jest do czego.

Napisz czy pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw sobie glosniki na 5,1 i wlacz test glosnikow,jak masz sprawne wyjscie to dzwiek musi sie pojawic a wtedy kombinuj z ustawieniami glosnikow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...