dem Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Posiadam Nokię 6310i, do której ostatnio kupiłem sobie Iplusa SimDatę, aby w czasie podrózy móć korzystać z komunikatorów na lapku. Niestety problem w tym, że nie mogę nijak połączyć się z netem. Ustawienia GPRS w telefonie skonfigurowane raczej poprawnie: Punkt dostępu GPRS > internet Łącze się z laptopem poprzez bluetooth bezproblemowo za pomocą Nokia PC Suite, po czym wybieram ikonę Łączenie z internetem i po chwili otrzymuje komunikat: Jak to skonfigurować aby działało? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Spróbuj przez IrDA, BT w tym telefonie jest problematyczne i nie zawsze chce ryrać poprawnie. Wydawa mnie się, że po prostu telefon nie wpadł na to, by przekazywać GPRS przez BT. Ale tylko wydawa się, nie sprawdzałem tego osobiście, więc mogę chrzanić bzdury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Już działa, ale musiałem utworzyć zwykłe połaczenie modemowe poprzez kreator nowego połączenia, wklepując wszelkie parametry ręcznie. Niestety przez Nokia PC Suite nie bangla. Ale to nie ma większego znaczenie, grunt, że jest net na podróż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...