Skocz do zawartości
getrych123

Jakie Proc I Zasilka Do 4870x2?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie

czy starczy e8500 ?jakie psu?

czy wogóle jest sens kupowania 4870x2? kase mam ale niewiem czy warto

Starczy nawet 550W. Wg mnie nie warto, sli i crossfire to jeszcze bardzo niedoskonałe technologie i płacąc jak za 2 karty (w tym wypadku 2 układy na 1 płytce pcb ale na jedno wychodzi) nigdy nie otrzymamy 2 razy wyższej wydajności chociaż zapłaciliśmy podwójnie. Lepiej wg mnie wziąć 1 kartę ale za to wydajną. Poczekaj do września i weź GT200 w 55nm, podobno mają mieć już GDDR 5 na pokładzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starczy nawet 550W. Wg mnie nie warto, sli i crossfire to jeszcze bardzo niedoskonałe technologie i płacąc jak za 2 karty (w tym wypadku 2 układy na 1 płytce pcb ale na jedno wychodzi) nigdy nie otrzymamy 2 razy wyższej wydajności chociaż zapłaciliśmy podwójnie. Lepiej wg mnie wziąć 1 kartę ale za to wydajną. Poczekaj do września i weź GT200 w 55nm, podobno mają mieć już GDDR 5 na pokładzie.

a 4870 z 1 gb bedzie dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 4870 z 1 gb bedzie dobre?

Tego jeszcze nie wiadomo - nie było (??) takiego testu.. Ale patrząc na HD4850 1GB/2GB nie dawało tu przyrostu wydajności to i pewno w HD4870 też nie będzie - 512MB DDR5 spokojnie wystarczy do 1680*1050, tym bardziej, że ddr5 jest szybsze i "bardziej się wyrabia" niż ddr3 .. wiec bierz HD4870 512MB z ew. zmienionym chłodzeniem lub różnice przeznacz na chłodzenie - a na temat chłodzenia patrz - forum AMD/ATI 48x0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi