Zonc Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Mam Modecoma MC-400, owszem radzi sobie dobrze z c2d 2.8Ghz i HD3870 (100% stable) ale problem jest w tym, że w pełnym stresie nagrzewa się a wiatraczek robi się po prostu głośny. Myślałem nad fanswapem ale gdy przyłożę rękę do tyłu zasilacza to ilość ciepłego powietrza jest ogromna i boję się, że cichy wenty @1000rpm mógłby nie wyrobić i coś by się stało. W takim razie przejrzałem ofertę zasilaczy, wypatrzyłem Antka Earthwatts 380, na zenfiście piszą że jest cichy i chłodny, ale wentyl 80mm umiejscowiony z "góry" chyba podniesie temperaturę w środku budy? Pomóżcie mi podjąć decyzję :wink: aha kwota tak ~220zł góra EDIT A Seasonic S12 II-380? Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Zonc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Mam Modecoma MC-400, owszem radzi sobie dobrze z c2d 2.8Ghz i HD3870 (100% stable) ale problem jest w tym, że w pełnym stresie nagrzewa się a wiatraczek robi się po prostu głośny. Myślałem nad fanswapem ale gdy przyłożę rękę do tyłu zasilacza to ilość ciepłego powietrza jest ogromna i boję się, że cichy wenty @1000rpm mógłby nie wyrobić i coś by się stało. W takim razie przejrzałem ofertę zasilaczy, wypatrzyłem Antka Earthwatts 380, na zenfiście piszą że jest cichy i chłodny, ale wentyl 80mm umiejscowiony z "góry" chyba podniesie temperaturę w środku budy? Pomóżcie mi podjąć decyzję :wink: aha kwota tak ~220zł góra EDIT A Seasonic S12 II-380? TYlko dlaczego przebierasz w takich słabych zasiłkach? Oczywiście one dadzą radę z twoim sprzętem, ale nawet jak cichy i chłodny zasilacz się poci to przestaje być cichy i chłodny. Osobiście polecam to co mam w sygnaturce, ale musiałbyś nieco nagiąć budżet (przy twoim sprzęcie wentylator w korsarzu nawet minimalnie nie wszedłby na wyższe obroty). Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...