luqasss Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Wyszedł oficjalny bios do EXTREME - F7. jacekcz testowałeś możne ten bios ? Kurcze ja w tej chwili mam rozłożony sprzet nie mam jak sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) owszem. najlepszy z dostępnych. BCLK=221 bez problemu. brakuje opcji QUICK w timingach dla pamieci. Dla każdej kości trzeba oddzielnie ustawiać. Nie wiem czemu tego nie udostępnili w finalnej wersji. jest to dostępne w wersjach testowych. Edytowane 22 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 bclk=222 ale tylko spi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 gigaodbyt daje radę :D D0 swoje robi, no cóż, widzę przynajmniej że płyty przez dłuższy czas nie ma co wymieniać, z D0 na razie poczekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 dla ciekawskich i dla tych co nie wystarcza im zintegrowany blok na NB: MIPS-owy blok na NB zamiast fabrycznego i kompletny zestawik od EK na całą płytę: ktoś chętny?? Dostępne w cooling.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Mogli zaszalec i zrobic juz FullCover :> Motyw z kanalem w plexi rzadzi :D Najbardziej w$^ce sa weze pomiedzy bloczkami na mobasie Zaslaniaja pozniej calosc i mobacz czesto wyglada jak w sieci pajaka.... Chyba, zeby maniakalnemu dac robote :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 ładny bajer :) Dla EXTREME jednak całkowicie zbędny. Wystarczy fabryczny bloczek podłączyć do obiegu i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Mogli zaszalec i zrobic juz FullCover :> Może i nie fullcover wszystko w jednym, tylko sądze, że nic nie stałoby na przeszkodzie żeby blok na mofy zrobić w jednej części, tak jak ten nb-sb, wlot z jednej strony, wylot z drugiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqasss Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Ooo no ładne bloczki.... będę robił podobne... pisalby sie ktos ewentualnie ;) ?? Oczywiście wszystko bardzo schludne i magiczne ;) przedstawię efekty jak zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) bios F8b i kolejne testy. napiecie na NB=1.1V :blink: Dla ICH okazuje sie, że 1.35V w zupełności wystarcza. Płyta ustawia 1.5V w trybie AUTO. QPI=1.26V Edytowane 14 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Zobaczcie co ludzie wyczyniają na gigulcach :blink: BCLK=235 na UD4P http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=225264 Już wgrałem ten bios. posiada on nowy AHCI ROM 1.20E. Płyta startuje błyskawicznie. Szybciej wykrywa urządzenia. Rewelacja. Testy OC na dniach. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 To znaczy wgrałeś F9X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 nie, na razie mam zmodowany F8x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ok, tez wgrałem, najpierw winda mi się po tym nie podnosiła, po "load optimized defaults" zrobiło mi się bios recovery (?), no i potem jakoś dalej juz poszło :P A płyta AŻ TAK szybciej się nie podnosi, owszem szybciej jest, ale nie jest to jakiś kolosalny skok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) u mnie wgrało się bez problemów. Nie no .... zysk na starcie jest i to spory. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Już tak przy okazji mówiąc, to bios AHCI powinien być niejako "integralny" z biosem płyty, a nie niepotrzebnie tak czy siak przedłużać post płyty, jako jakby nie patrzeć dodatek (w sensie żeby odpalało się tak samo jak przy ustawieniu na IDE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Może nie do końca dobre miejsce na pytanie na temat ud3r, ale o tej plycie temat prawie nie funkcjonuje. Mam płytkę na testy razem z goodramami 2000 i eską i7 965extreme. Bclk po podbiciu ioh do 1.4v bez problemu robi ponad 210, natomiast nie jestem w stanie zmusić pamięci do pracy w okolicy 1000mhz. Max stabilne to okolica 920-940mhz i tyle. Nie pomaga zabawa timingami, napięciem itp. Macie jakiś pomysł bo dla mnie to pierwszy kontakt z i7 i troszkę się z tym męczę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Może nowy bios pomoże :) IOH Core nie zawsze pomaga przy uzyskaniu stablinego, wysokiego bclk. 1.4V trochę dużo. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby tyle zapodawać. nowy bios do EXTREME:F8e Do UD3R jest f7b source Tweaktown: Info: AHCI ROM 1.20E Info: DDR3 compatibility and memory performance Fix: Stepping D0 Fix: X.M.P. with fan control Edytowane 1 Lipca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Może nie do końca dobre miejsce na pytanie na temat ud3r, ale o tej plycie temat prawie nie funkcjonuje. Mam płytkę na testy razem z goodramami 2000 i eską i7 965extreme. Bclk po podbiciu ioh do 1.4v bez problemu robi ponad 210, natomiast nie jestem w stanie zmusić pamięci do pracy w okolicy 1000mhz. Max stabilne to okolica 920-940mhz i tyle. Nie pomaga zabawa timingami, napięciem itp. Macie jakiś pomysł bo dla mnie to pierwszy kontakt z i7 i troszkę się z tym męczę ;) Proc może nie robić proponuję zacząć od vtt 1,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 vtt max 1.495v na tej mobo :lol: a ioh mam teraz 1.28 i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) spróbuj IOH na AUTO. Może ustawi jeszcze niższe? EXTREME prawidłowo dobiera. Czasami mnie zaskakuje wyborem ale działa stabilnie :) oszukaństwo! bios F8e nie ma nowego ROMU AHCI 1.20E! Edytowane 1 Lipca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 vtt max 1.495v na tej mobo :lol: a ioh mam teraz 1.28 i jest okCo takie niskie vtt ma ustawiane z biosu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 tak to jest max na tej mobo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 wow to widzę że o mocnym oc ramu można zapomnieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Przecież ta płyta z definicji nie służy do mocnego OC :) Ale i tak sporo potrafi. po wczorajszym niewypale nowy bios F8F Edytowane 2 Lipca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) F8- finall bios fo EXTREME :) Improve PCIe/Memory compatibility Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 lepiej poszukaj wersji F9X :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 miałem i testowałem. nic nie daje bez hardware moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqasss Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Chłopaki a co to jest za jakieś nowe cudo eXtreme Hard Drive ? Pierwsza pozycja i w drugiej przy opcji RAID (XHD). Mam to włączyć ? Przy RAID1 ? daje to cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) żadnych korzyści wydajnościowych z tego nie ma. Przy RAID i tam musisz to włączyć - nie ma innego wyjścia. Na XS wyjaśniają, że to tylko zmiana terminologii. Przy okazji - nowy bios F9a do EXTREME. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...