wizir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 czesc, wstepny zestaw jest nastepujacy [sATA2] Dysk Samsung 640GB 7200 16MB HD642JJ A-Data VITESTA 2x2GB Extreme Edition DDR2 1066+ MHz [PCIE] Karta Radeon HD4850 PowerColor 512MB AX4850 512MD3-H Nagrywarka DVDR Pioneer DVR-215BK SATA OEM Black Zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W [iNT][775] Płyta Asus P5Q PRO [775] Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX [ATX] Obudowa CM Elite 331 Monitor LCD 22" LG L227WT-PF wide komputer z zalozenia przeznaczony do pracy, studiow, rozrywki w sensie film, czasami jakas gra. w planach nie ma byc CF, natomiast lekkie/srednie OC jak najbardziej. szczegolnie mam pytanie, czy zestaw nie jest na wyrost? ewentualnie jakies tansze zamienniki itp. i na koniec, pytanie odnosnie monitora, czy lepiej wybrac lg 227 czy np lg w2252 tq-pf? z gory dzieki za opinie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zmieniłbym te A-DATY na EE 800MHz oczywiscie 2x2GB a dołożył do HD4870. Reszta wydaje się wporządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zestaw ok , ale jak ma być oc to dokupiłbym pentagrama karakorum + pastę zalman stg1 (lub arctic silver 5) Zasilacz wymienił na pentagramam cav500 (co prawda brak modularnych kabli ale jakość zbliżona a cena niższa) Monitor myślę że wystarczy lg w2252 tq-pf Można by jeszcze wybrać pamięci 800 i w sumie starczyłoby kasy na HD4870 Ewentualnie kupić Sapphire Radeon 4850 Toxic (na pewno będzie mniej wydajny niż 4870 jednak zyskujemy lepszy układ chłodzenia i większe możliwości oc ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Zamiast przepłacać za Toxica, lepiej samemu zmienić chłodzenie na Accelero + chłodzenie sekcji zasilania. Wyjdzie taniej i nawet lepiej. Reszta w porządku, choć też skusiłbym się na Pentagrama CAV 500W. Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi jesli chodzi o pamiec, to jakie zamienniki byscie proponowali (biorac pod uwage oc i to, ze calosc bedzie kupiona w apollo.pl)? co do zasilacza, niestety w apollo.pl nie posiadaja pentagrama cav500 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ja się nieco zraziłem do Apollo - mało rzeczy w magazynie i dowożenie trwa bardzo długo. Polecę za to esc.pl - mimo że strona się trochę wiesza (przynajmniej na starym kompie), ale za to wysyłka szybsza i asortyment bardziej 'rozbudowany'. Tam jest i A-Data EE 2x2GB 800MHz, i Pentagram CAV 500W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Bierz jakieś mocniejsze ramy typu 1100 lub 1066 pechowo trafisz na 800mhz i zrobią ci 1040mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) @zzizzy podobna sytuacja, czekam na powercolora hd4850 i adaty ee 2x2gb 1066+ blisko drugi tydzien i poczekam conajmniej jeszcze do srody a apollo.pl wybralem z tego wzgledu, ze maja oddzial u mnie w miescie @DDR2 mozesz polecic jakies konkretne modele? najlepiej kilka przykladow dzieki za opinie pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez wizir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Dziwne, bo ja czekałem 8 dni roboczych, zadzwoniłem, powiedziałem, żeby wysłali tylko część rzeczy (faktura pro forma) no i następnego dnia po dokonaniu przelewu już były. DDR2 - wybierając pomiędzy lepszą kartą graficzną a ramami 1066, zdecydowałbym się na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizir Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) @zzizzy zamowilem tam caly zestaw, generalnie wiekszosc czesci jest, jedynie problem jest z grafika i pamieciami. jesli chodzi o grafike to zostalbym przy hd4850, w apollo.pl na stanie jest gigabyte zamiast powercolora (chyba, ze polecacie innego producenta - w podobnej cenie), wiec problemem sa jeszcze pamieci i tutaj sie zastanawiam nad zamiennikiem dla a-daty ee 2x2gb 1066+ Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez wizir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zamiast przepłacać za Toxica, lepiej samemu zmienić chłodzenie na Accelero + chłodzenie sekcji zasilania. Wyjdzie taniej i nawet lepiej. Reszta w porządku, choć też skusiłbym się na Pentagrama CAV 500W. Power Color 4850 + Accelero S1 rev2 + fander(lub najtańsza 120 w esc) = 449+59+40(15) = 548(524) Toxic = 539 więc ceny porównywalne a nie trzeba się bawić samemu jeśli ktoś nie chce (nie może , nie wie jak) Chociaż wersja z samodzielną wymianą chłodzenia też jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...