Ostyn Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 taaa...... G28..... a strona quantum-force.net miała działać w pierwszym tygodniu sierpnia... ale nikt nie określił, którego roku <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 foxconn jasno i wyraźnie zapowiedział że kończy wsparcie dla quantum force.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 moglby ktos powiedziec jak w biosie ma poustawiane w tej zakladce oc ?? , ja od wczoraqj mam flamingblade , i poki co udalo mi sie w miare stabilnie ustawic proca na 3800 , ale podnosilem tylko v na procu do 1,30 , stabilnosc sprawdzalem super pi czy hiper pi 32 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 foxconn jasno i wyraźnie zapowiedział że kończy wsparcie dla quantum force.... jasno i wyraźnie? chyba coś przegapiłem.... możesz podać źródło? ja bazuję na informacji z 22 lipca: dont worry the new site will be up in the first week of aug (if not i will kill someone lol) and its new servers and new code base so it should be a lot faster and it does look good yes that the only down fall of the main web site no beta go on there but every thing else is there Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Quantum Force znowu dziala: http://www.quantum-force.net/default.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) to bardzo fajna informacja akurat nabylem flamingblade plytke :) dodam od siebie tylko tyle ze jak dla mnie plytka kozacka :) i za stosunkowo nie duze pieniadze (717zł) szczegoly w sigu :) polecam ja jak najbardziej Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalkulator Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam. Postanowilem napisac na tym forum poniewaz mam pewien problem (nie chce zasmiecac forum wiec w tym topicu). Zakupilem niedawno komputer: C I7 920 (d0) Foxconn Bloodrage OCZ Platinum DDR 3 7-7-7-24 3x2 gb 1600 mhz MC Volcano GTX 260 I tu pojawia sie moj problem nie moge ustawic pamieci. Bios automatycznie czyta je jako 1067 (to samo cpu z 533mhz 7-7-7-16). Probowalem zmienic timingi recznie takze taktowanie pamieci za pomoca mnoznika oraz zwieszyc ich napiecie do 1,65 (default pokazuje jako 1,60). W biosie sie niby zapisuja ale na ekranie startowym i w cpu pokazuje caly czas czestotliwosc 533. Jeszcze jedno pytanie skakanie mnoznika procesora w cpuz nie jest czyms niezyklym? Jesli ktos potrafi mi pomoc to prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Odnośnie skakania mnożnika to musisz mieć w biosie włączoną funkcję EIST a jeśli chodzi o pamięć to pewnie funkcję OC masz wyłączoną i dobiera domyślne wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalkulator Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Juz sobie poradzilem. Ustawilem Vtt na 1.2v pamieci na 1,64 (pokazuje w biosie 1,66) i recznie timingi i wszystko ladnie sie zapisalo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) BIOS P09 !!!!!!!!!!!!!! Ponoć to odrobinę poprawiony bios G25 Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Ostyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Moze podasz jakiegos lepszego linka bo mi wyskakuja jakies nagie kobietki :) Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Lepszy link :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) W moim przypadku bios stabilniejszy od G25. Na G25 miałem dziwny przypadek startu z backup'u. Raz odpalał na G25 a po restarcie odtwarzał P08 z backup. Nie rozwiązałem tego problemu. Myślałem, że może się źle sflashowało ale wgrywałem kilkukrotnie i to samo. Teraz jak na razie cały czas odpala z P09. Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Jak ta płyta foxconna się sprawuje, czy są już nowe biosy, można już blck >222mhz ? Warta w ogóle pod i7 920 czy ta zachwalana evga classified jest dużo lepszym wyborem (aczkolwiek sporo droższym)? Oczywiście mowa o Bloodrage. EDIT: Na stronie quantumforce jest wszystko do GTI np bios. Jak ze zwykła wersją (nie GTI), ten bios inny musi być? Edytowane 9 Września 2009 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 222 raczej ciezko uzyskac. Ale plyta bardzo stabilna. Jedna z lepszych pod i7. Bios nowy ostatnio wyszedl. Ale czy warto doplacac ok 600 zl do EVGa nie wiem. Ja mialem R2E i DFI i dla mnie Fox jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 prawdę mówiąc to na http://www.quantum-force.net/down.aspx?down=1 w ogóle biosu pod bloodrage (nie gti) nie ma :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) ? Jak nie ma? http://www.quantum-force.net/pub/Download/...te_8A1F1P09.zip http://www.quantum-force.net/productshow.aspx?id=84 Edytowane 9 Września 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Recenzja płyt BloodRage GTI, Flammingblade, Flammingblade GTI: Recenzja na PCLab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Płyty wypadaja bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Pojawił się nowy BIOS G29 - kilka poprawek i obsługa CORE I9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 ale to jakas beta bety..na xs maja z nia problemy ludzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Prosze o namiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Namiar 1 lub Namiar 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 sorki za posta pod postem :) BIOS G30 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Zapodalem bios G30 i windows nie chcial mi wstac :( Powróciłem wiec do P09. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 cos marne te ostanie biosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 P09 dziala ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 p9 dziala u mnie jak g25..nawet g 25 mi bardziej nawet podchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy57 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 p9 dziala u mnie jak g25..nawet g 25 mi bardziej nawet podchodzi czy biosy z bloodrage mozna wgrywac do flamingblade ? jesli nie to jaki jest najstabilniejszy/najlepszy do OC bios dla flamingblade procek to i7 920 pamieci goodram pro 2000 CL9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 nowe biosy dla flamingblade i blodrage (sprawdziłem działa poprawa stabilności pamięci) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=242974 - bloodrage http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=242975 - flamingblade http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=242977 flamingblade gti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...