jacool Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Super.. tyle co udało mi się uporać z G42, a tu G44 :) Czy ktoś z was ma pamięci puszczone na ~2000MHz? ja mam z tym spory problem i zastanawiam się czy to wynika z mojej nieumiejętności, d..iatego biosu,czy kiepskiego proca... IOH core raczej za wysoko. VTT spróbuj nawet 1.5-1.55V. Zobaczysz czy będzie porpawa. Przy 2000 może sporo potrzebować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Nowy oficjalny bios P11 http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000430&category=C000000001&series=en-us0000011&keywords=&sort=BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Nowy oficjalny bios P11 http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000430&category=C000000001&series=en-us0000011&keywords=&sort=BIOS wgrywałeś już bo póki co jadę na g44 i jest ok nie wiem czy ten p11 to coś nowszego od g44 i czy warto instalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrz Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Tez mam taka płytę. Zapodalem i działa. Jest nowszy i oficjalny :) Edytowane 29 Listopada 2010 przez arturrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 zapodałem wczoraj P11, bardzo stabilny (memtest, orthos i 2 godzinna sesja bc2 bez wysypywania), śmiało flashować, cieszy mnie że foxconn nie zapomniał o swoich użytkownikach, bo z wsparcie technicznym było jakiś cza temu bardzo kiepsko, a pod względem jakości wykonania, użytych podzespołów, bloodrage jak dla mnie jest jedna z lepszych płyt na s.1366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fIDoo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 takie małe pytanie, jak flashowac bios pod tą płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 normalnie, ja wrzucam dos boot na pena i plik który sciągam z biosem, odpalam kompa z pendriva i program do flashowania sam startuje, zadnej magii w tym nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fIDoo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 normalnie, ja wrzucam dos boot na pena i plik który sciągam z biosem, odpalam kompa z pendriva i program do flashowania sam startuje, zadnej magii w tym nie ma niestety nie bardzo ogarniam, mam ściągnięty BIOS, wrzucam go na pena robię restart, w biose zaznaczam bootwanie z usb i bez efektu. Tak jak jest napisane naciskam alt+F2 (bodajże) po czym wychodzi komunikat ze AHCI bios not instaled? Piszesz, że wrzucasz dos boot - co to jest i gdzie to znaleźć? z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 A instrukcja do płyty nic nie mówi na ten temat? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) ściągnij to HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 Download - EXTREME Overclocking i to Windows 98 System Files Download - EXTREME Overclocking pierwsze zainstaluj (narzędzie do formatowania), z drugiego linka wypakuj do jakiegoś katalogu (to jest dos który musisz wskazać podczas formatowania narzędziem z pierwszego linka) dopiero po wypakuj winrarem plik z biosem na pena, generalnie to powinien cię wyzwać od szmaciarzy bo ktoś w faq namęczył się nad opisem flashowania biosu ale jesteś kotem na forum i raz mogę pomóc, bym zapomniał w narzedziu do formatowania zaznaczasz pena, fat32, quick format, create a dos startup disk (i wybierasz katalog do którego wypakowałeś pliki z drugiego linka) jacekcz bądź wyrozumiały dla świerzaka święta idą, poza tym dzisiaj wyżyłem się na dostawcach moich prezentów świątecznych, no rzesz w mordę od 10 grudnia kurierem zamówione i jeszcze nie dotarły Edytowane 18 Grudnia 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fIDoo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Kajam się bardzo, szczerze przepraszam, i przyjmuje każdą (no prawie) obelgę w moją stronę gdyż zachowałem się jak ciach!iarz, to już więcej się nie powtórzy. A tak ogólnie to bardzo dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 ok, potraktuj to jako prezent. pamiętaj jednak, że wujek GOOGLE sporo wie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...