Ziober Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Witam, Mam pomysł :idea: 8) Mate: 1. czy nie mógłbys robic bloczków (nukleon, orbital) z TOPem z poliwęglanu? Wtedy ofkoz takie bloczki były by skrecane i z oring'iem 2. Czy nie moglibyscie wprowadzić konfiguratora w stylu tego DangerDen'a? np. mozna by wybrac jaki top, czy sie chce ewentualny dodatkowy oring itp, itd 3. Co o tym sądzicie? 4. nie wiem co po 4 5. pozdrawiam 6. prosze sie nie czepiac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 przydal by sie jeszcze tani bloczek frezowany na gpu/NB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 przydal by sie jeszcze tani bloczek frezowany na gpu/NB :) True... No i te topy z poliwęglanu zajepiście by wyglądały na nukleonach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 maet moglby jeszcze zrobic dla proby pare nukleonow na festo szybkozlaczki, ciekawe czy byli by chetni. kiedys juz sam sie o to pytal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 i podniesie to troche cene (festo) nie wiem dokladnie ile jedna kosztuje ale troche to podniesie koszt calkowity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A ze tak zapytam to po co gora z pleksi? Czy chodzi tylko o walory wizualne czy tez moze cos bardziej przemyslanego jak np.: zmniejszenie masy bloku > rowniejszy docisk do jadra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 i wizualnie bedzie lepiej i masa się zmniejszy a moze i cena więc bedzie ok jak dla mnie to można zrobić 2 górne części z plexy a tylko podstawę z miedzi niestety nie jestem pewien czy temp. dobrze wpłynie na plexy - czy jej nie zniszczy ale jeśli jest na tyle wytrzymała to byłoby fajnie :) bo to by naprawde amniejszylo koszty i wagę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 co do kosztow to nie wiem czy by zmniejszylo, ceny sa porownywalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 festo tak raczej ciezko bylo y tu zastosowac na blok :))) Gabarety sa lekkawo za wielkie przy 16mm wezu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 rzeczywiście ale czy nukleon nie jest troszkie wiekszy ?? a do popixsa - to mi powiedz dlaczego na początku mate zrobił na poczatku prototyp z plexi ?? nie sądze że zajmowałby sie czymś takim jeżeli koszt wykonania z plexi i z midzi byłby taki sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 prototyp zrobil z pleksy bo: latwiej to wyfrezowac (tak podejzewam) - wiec moze o to chodzi z tym "taniej" duzo lepiej widac wszystko ladnie wyglada a co do cen to sprawdz sobie ile kosztuje pleksa (nie w hipermarketach bo tam gowniany wybor), nie wspomne o poliweglanie. moze mate tu wpadnie i sie wypowie dlaczego, bo takie spekulacje sa gowno warte miedz nie jest taka droga, plaskownik 80x10x10 ok 7 zlotych kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 wydaje mi się że plexa nie jest taka droga : http://www.mediaplastyk.pl/litery3D/litery3D.htm tam jest taka plexa 20 mm za ok 400 zł netto (taka góbosc max może być tej środkowej części) jeżeli taką użyje to za materiał do ok 20 takich częsci środkowych zapłaci ok 4 zł !! (netto) to tyle co nic (jednen mankament to może byc taki że trzeba będzie kupić całą płytę żeby mieć taki materiał bo np. nie będa chcieli dać tylko 0.1 m^2) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zapomniałbym: Mozna by dorzucic jakie sie chce fittingsy (kroćce) np. zwykłe plastiki, mosiężne, chromowane, albo szybkozłączki festo. Co Wy na to? pozdrv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 upss. właśnie zobaczyłem że Nukleon ma tylko 20 mm wysokości i nie trza będzie takiej grubej plexi - znaczy że wyjdzie jeszcze taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 fiu fiu...; dzięki za propozycje.:) Co do topu z plexy do Nuka :) heh i tak by nic to nie dało bo musiałyby być dwie cczęści z plexi i oring w kształcie owala a to podnissłoby koszty potwornie :) co do festo to jest to możliwe ale węże musiałyby być 12/10 bo tylko takie kształtki wchodzą w rachubę i takie sie zmieszczą. co wy na to :) Co do "wybieratora" ala Danger to średnio nie ma az takiego wyboru zeby cos takiego robic ale w przyszłości fiu fiu kto wie :) jescze raz odnośnie plexy. Pexa = beeeee poliwęglan = cacy :) ale poliweglan = trudniej (estetyczniej) skleic a oring tylko okrągły bo wątpię aby znalażł sie ktoś, kto da za wersję z poliwęglanu + dwie usczelki 20zł wiecej :( No chyba ze sie mylę. Jesli ttak to wyprowadxcie mnie z blędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 lol ale się postów zrobiło dzięki Mate za odpowiedź mamy nadzieję zę wprowadzisz przynajmniej szybkozłączki w standardzie :) a sam mam nadzieję że mnie na to bedzie stać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 nie stresuj sie tak mate, easy with clicking ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 ale sie MATE rozgadal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 tiaaa troche sie rozgadałem ale włsnie po pivku byłem i mi sie jezyk rozwiązał... dobrze ze strategicznych planów rozwoju nie wyjawiłem bo konkura :) tez foruma ogląda. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A może coś takiego ala bloki innovateka (chyba) zamiast Festo?? Widziałem to na filmie z tomshardware.pl :D "thg_video_3_ watercooling_english.avi" :lol: To by sie sprzedawało i jest czyba niewielkich rozmiarów :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie dam glowy , ale bloki innovateka (z filmu) mialy krucce o przekroju wew 6-8mm wiec nie wydaje mi sie , aby to poshlo.Gdzies takie cuski widzialem , ale potfornie drogie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Nie dam glowy , ale bloki innovateka (z filmu) mialy krucce o przekroju wew 6-8mm wiec nie wydaje mi sie , aby to poshlo.Gdzies takie cuski widzialem , ale potfornie drogie ;/ Chyba masz rację :) to jest na węże 8/10 ale jak by sie uparł to... "Delivery: The cooler is fitted as standard with 8x1 straight screws (with flexible washers). These connectors fit 8x1 (= 8mm internal / 10mm external diameter) pipes (PVC, PUR etc.). Click http://www.innovatek.de/e-sites/anschlus.html for more connectors." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 fiu fiu...; dzięki za propozycje.:) Co do topu z plexy do Nuka :) heh i tak by nic to nie dało bo musiałyby być dwie cczęści z plexi i oring w kształcie owala a to podnissłoby koszty potwornie :) co do festo to jest to możliwe ale węże musiałyby być 12/10 bo tylko takie kształtki wchodzą w rachubę i takie sie zmieszczą. co wy na to :) Co do "wybieratora" ala Danger to średnio nie ma az takiego wyboru zeby cos takiego robic ale w przyszłości fiu fiu kto wie :) jescze raz odnośnie plexy. Pexa = beeeee poliwęglan = cacy :) ale poliweglan = trudniej (estetyczniej) skleic a oring tylko okrągły bo wątpię aby znalażł sie ktoś, kto da za wersję z poliwęglanu + dwie usczelki 20zł wiecej :( No chyba ze sie mylę. Jesli ttak to wyprowadxcie mnie z blędu.O Ile? Chodzi mi o wersję z dwoma górnymi częściami z poliwęglanu i ofkoz oring. Czy mi się wydaje, czy też wystarczyłoby taki blok skręcić i nie trzeba sklejać? :roll: Była by możliwość stosowania chromowanych kroćców??? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 no ja powiem ze tez bym byl chetny..... zrobilbys to na specjalne zamowienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 mam przed soba prawie identczne szybkozlaczki jak na tym zdjeciu, camozzi, odrazu z uszczelka, kosztuje chyba z 6 zlotych, gwint 3/8'' waz 10/12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Popixs: Gdzie kupileś camozzi ? bo nie moge ich namierzyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jasne, ze tez bym chcial miec swojego Nukleona z szybkozlaczkami i pleksi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jasne, ze tez bym chcial miec swojego Nukleona z szybkozlaczkami i pleksi! ja tez! no dalej Mate mow ile by takie cudo kosztowalo !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0h0 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ja tez bym sie pisal na takie cudenko, i tak musze wb zmienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Słuchajcie rozeznalem sprawę i mogę od reki mieć na wąż 12/8 na zamówienie moge sprowadzić 12/10 ewentualnie 12/9. Cena podskoczy o ok dla 12/8 20zł dla 12/10 - 23zł 12/9 - 18zł. Do tego węże bardzo dobre elatyczne ok 14zł/m mniej ok 7zł/m Co wy na to... Zbieram zamówienia :) Co do plexi to jak pisalem odpada na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...