wilczek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 ktora z konstrukcji tych bloczkow jest najwydajniejsza ?? Blok 1 Fotka Blok 2 Fotka Blok 3 Fotka bloczek 2 wykonany bedzie oczywiscie z miedzi a nie srebra :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 blok morphlinga bedzie napewno najwydajniejszy (srebro) , na drugim miejscu uplasowalby sie maze3 , a na 3-cim ten spiralny tez od morphlinga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Hiehihie,dalem jedyny glos i na 100% najlepszy bedzie blok nr.1 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Morphling (2) potem znowu Morphling (1) a na końcu Maze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 rob 2 :) widze ze jestes z wrocka wiec moze sie dogadamy ;) o ile bedziesz sprzedawal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 rob 2 :) widze ze jestes z wrocka wiec moze sie dogadamy ;) o ile bedziesz sprzedawal Moze by tak z pw korzystac ? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Ja stawiam na nr 1- ma największą powierzchnię. (więc czemu miałby być gorszy od nr 2 ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Ja stawiam na nr 1- ma największą powierzchnię. (więc czemu miałby być gorszy od nr 2 ?) Widac jeszcze malo czytales na temat WB i WC w ogole jezeli zadajesz takie pytania. No coz, w koncu na tym forum malo jest poruszany temat WC oraz wyrobow kolegi Morphlinga :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 ok ma ktos moze jakies jego dokladniejsze wymiar ?? glównie chodzi mi o wysokosc tych cienkich blaszek i grubosc dna. Mysle o zrobieniu blaszek grubosci 1 mm i takich samych przerw miedzy nimi. Wysokosci cos okolo 7 mm oraz podstawa 3 mm te 2 kanaly ktorymi odplywa woda w bloko po 1 cm i 7 mm wysokosci wylot 15 mm wielkosc tego prostokata gdzie sa blaszki to 3 cm dlugosci i 2 wysokosci. Wlot 15 mm nad samym rdzeniam proca. Blok 60 mm x 80 mm Zapinke stanowila by wygieta blaszka (zaczepiona o socket) z dziura w srodku na nagwintowany wlot. Pod blaszka byla by nakretka, ktora jak bym odkrecal do gory to by opierala sie o blaszke i przyciskala blok do proca jesli macie jakies pomysly co poprawic to bylbym bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 a bedziesz robił ze srebra tak jak kolega Morphling ?? :P a co do linka do wymiarów to gdzieś jest na forum poszukaj w trmacie tym co kcom kupić ten bloczek za 320 zł a jak sie zdecydujesz to rób odrazu kilka sztuk bo bedzie duzo chetnych na taki bloczek :) (dolicz mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ten spiralny od Morphlinga masz tu nawet zwymiarowany: A najlepszy bedzie ten drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ok ma ktos moze jakies jego dokladniejsze wymiar ?? glównie chodzi mi o wysokosc tych cienkich blaszek i grubosc dna. Mysle o zrobieniu blaszek grubosci 1 mm i takich samych przerw miedzy nimi. Wysokosci cos okolo 7 mm oraz podstawa 3 mm te 2 kanaly ktorymi odplywa woda w bloko po 1 cm i 7 mm wysokosci wylot 15 mm wielkosc tego prostokata gdzie sa blaszki to 3 cm dlugosci i 2 wysokosci. Wlot 15 mm nad samym rdzeniam proca. Blok 60 mm x 80 mm Zapinke stanowila by wygieta blaszka (zaczepiona o socket) z dziura w srodku na nagwintowany wlot. Pod blaszka byla by nakretka, ktora jak bym odkrecal do gory to by opierala sie o blaszke i przyciskala blok do proca jesli macie jakies pomysly co poprawic to bylbym bardzo wdzieczny Trochę ciężkawy bloczek (60x80) jak na mocowanie w ząbkach socketa. Nie mogę sobie wyobrazić, jak będzie wyglądała ta nakrętka- czy ona byłaby nakręcana na wlot (pod blaszką)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 poczatkowo myslalem zeby byla wkrecana na wlot bo myslalem ze nie bedzie miejsca. Teraz planuje zrobic go tak jak te stare zapinki od mate (sruba wkrecana b blache przyciskajaca blok) co do ciezkosci bloku to badziej sie odawiam o grafe na ktora idzie bloczek 60x40 mm :twisted: :| bede musial zamontowac cos co bedzie ja podtrzymywalo bo inaczej mogl by byc problem zmienilem troche plany co do podstawy, teraz mysle ze w najcienszym miejscy bedzie miala 2 mm a kanaly po 8 mm wysokosci ale nie jestem pewien czy takie rozwiazanie bedzie lepsze co lepeij zrobic podstawe 2 czy 3 mm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Ja stawiam na blok nr2. Chociaż blok nr1 to tez całkiem ciekawa i chyba udana konstrukcja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...