Goru Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Mam oto taki problem, doszedł dzisiaj do mnie komputer. Wszystko ok, cacy. Rozpakowałem, złożyłem, wszystko wg. instrukcji lecz jest problem. Po podłączeniu komputera wszystkimi jakimi tam mu trzeba kabelkami zewnętrznymi komputer nie włącza się. Rozebrałem wszystko na nowo, posprawdzałem i niby wszystko jest OK, lecz komputer dalej nie działa. Konfig kompa to: E7200 gigabyte P35 Ds3l radeon hd 4850 powercolor samsung f1 320gb pioneer dvr-215bk a-data 2x1gb 1066mhz cooler master elite 331 modecom mc-350 Nie wiem w czym problem, niestety nie mam cyfrówki i zdjęć nie załatwie :/ Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Podpiąłes kable od obudowy (power, reset) do mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak, podpiołem, lecz dziwi mnie nie obecność kabla MSG Być może podpiołem źle, mógłby ktoś napisać jak podpiąć te kable (wraz z PWR_LED) Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Akurat pwr nie da się źle podpiąć, tzn nie ma znaczenia, którą stroną będzie podpięty, byle obejmował dwa odpowiednie piny. Opis prawidłowego podpięcia znajdziesz w manualu płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Ech, skoro tak to mam podpięte wszystko OK. Nie wiem co może być:/ Wie ktoś czemu nie ma kabelka w obudowie "MSG"?? Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 to idz do kogos po zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ech mam stary, ale to Feel ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 nie, serio. sprawdzales na innym zasilaczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Nie sprawdzałem, zaraz trza będzie oblookać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok, podpiąłem inny zasilacz i to samo. No ni cholery nie wiem co jest :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 odepnij kabelek od PWR i czymś metalowym zewrzyj piny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Już działa, okazało się że jak przykręciłem płyte do obudowy to była uziemiona i prąd nie szedł. Podłożyłem pod to karton, zrobiłem dziurki na śrubki i działa! ;) Tylko jest kolejny problem, nie czyta dysku twardego, musiałem podpinać stary (ATA) I znowu nie wiem co jest :/ wszystkie kabelki pomarańczowe z napiskiem Serial ATA podpięte. Mógłby ktoś zrobić zdjęcie jak podiąć ? Może znowu coś źle podpięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...