WestCoach Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Nadeszła wiekopomna chwila :D po trzech dniach czekania kurier wreszcie przywiózł mi mój nowy nabytek. Monitor kupiłem w Agito za 797zł. Fotografowanie pudła jest chyba zbędne, zawartość jest dobrze zabezpieczona raczej nie ma możliwości żeby cokolwiek się uszkodziło, no chyba że firma kurierska się bardzo postara :wink: Otwierając karton znajdziemy w nim: - kabel d-sub - kabel DVI - kabel zasilający - CD ze sterownikami - parę książeczek i różnych ulotek - szmatkę do wycierania kurzy i śladów po paluchach - no i oczywiście sam monitor, oraz stopkę złożoną z 2 części Złożenie wszystkiego do kupy jest szybkie, łatwe i przyjemne - 2 minuty i gotowe B-) Porównanie wielkości z moim starym crt 17" :rolleyes: Stopka niestety nie należy do najstabilniejszych i każde stuknięcie w biurko wprawia monitor w drobne drgania. Kable spinamy swego rodzaju spinką, rozwiązanie proste i skuteczne, na wnękę którą widać na zdjęciu zakłada się jeszcze kawałkiem plastiku także wszystko jest ładnie ukryte. Ergonomia niestety leży i monitor nie jest zbyt chętnie daje się pochylić w przód czy w tył, zakres ruchów jest mały, ale z drugiej strony kto będzie nim często manipulował? Na pewno nie ja :-) Nad monitorem sprawujemy kontrolę za pomocą 5 przycisków (nie licząc tego którym go włączamy) są one usytuowane z prawej strony, od frontu wcale ich nie widać. Z jednej strony utrudnia to korzystanie z menu, z drugiej nie psuje designu. Sądzę że po jakimś czasie się przyzwyczaję i będę mógł operować w menu "po omacku". Jeśli już o designie mowa to moim skromnym zdaniem jest on świetny. Front monitora jest pokryty przezroczystym plastikiem który wystaje poza obrys obudowy. Panel nie ma żadnych zbędnych elementów :rolleyes: Nawet przycisk uruchamiający jest zaznaczonym malutkim logiem które niczego nie psuje i nie rzuca się w oczy. Widoczna na niektórych zdjęciach czerwona smuga w istocie widoczna jest jedynie w małym stopniu właśnie pod przyciskiem uruchamiającym. Przejdźmy teraz do najważniejszego czyli do obrazu jaki generuje Samsung T220, uprzedzam że jeszcze nie zdążyłem się dobrze zapoznać z tym monitorem i na razie ta część mojej recenzji będzie bardzo skromna, za kilka dni gdy już wszystko ogarnę postaram się ją uzupełnić :wink: na początek wkleję kilka obrazów z programu testującego noki, oraz paru innych rzeczy. Wszystkie zdjęcia robiłem na absolutnie standardowych ustawieniach. Jak dotąd nie zauważyłem większych różnic pomiędzy tym co widziałem na starym monitorze a tym co widzę teraz :D Podświetlenie matrycy jak i czerń nie są idealne, ale sądzę że te parametry nie odbiegają specjalnie od obecnych na rynku paneli na matrycy TN. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego monitora B-) Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 mam prosbe mozesz mi sprawdzic czy T220 ma mozliwosc pochylu do przodu? (na dol) jesli tak to chyba bedzie moim nastepnym monitorem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 mam prosbe mozesz mi sprawdzic czy T220 ma mozliwosc pochylu do przodu? (na dol) jesli tak to chyba bedzie moim nastepnym monitorem :PMam ten monitor, można odchylać tylko do tyłu. W przód można doprowadzić najwyżej do pionu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Mam ten monitor, można odchylać tylko do tyłu. W przód można doprowadzić najwyżej do pionu.to i tak lepiej niz 226bw bo on ma zawsze nawet lekki pochyl do tylu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines82 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Czym się różni T220 od T220HD? (nie wliczając tunera) Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Martines82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Czym się różni T220 od T220HD? (nie wliczając tunera)t220hd ma hdmi i inne zlacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Do przodu można odchylić tyle co nic - 5 stopni. A tunerek w HD jest fajny: zegarek, usypiacz, budzik dość rozbudowany. No i pilocik, dużo wygodniej się obsługuje niż tymi bocznymi przyciskami. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Hej, jakie macie ustawione monitory? Ja mam: jasność 45 kontrast 75 Kolory R-15;G-40;B35 Gamma mode 1 RTA Off http://www.digitalversus.com/article-358-3448-36.html W tej recenzji można było wyczytać że ustawienie gamma mode 2 poprawia obraz, u mnie to się nie sprawdza, i mówię tu zarówno o subiektywnych odczuciach jak i porównaniu z CRT który stał obok. To RTA (overdrive) też nie bardzo się u mnie spisuje, różnic w szybkości nie zauważyłem ale pierwszy i drugi tryb powoduje pewne zniekształcenia obrazu przy przesuwaniu niektórymi obrazami po ekranie. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Tutaj masz jakiś test i są ustawienia podobne do twoich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Ja mam podpięty przez DVI i nie mam dostępu do ustawień Ekran i Auto dopasowanie (szare opcje). Te opcje są dostępne tylko przy podpięciu przez D-Sub. Mogę ustawić tylko Ton kolorów w Opcje obrazu. Kolorki tylko w sterowniku karty, ale nie ruszałem. Ustawiłem sobie tylko Magic Bright na predefiniowany "Text" (jasność 35, kontrast 95) - obudowa ledwo ciepła. Tak w ogóle to mam T260HD, ale opcje te same. Tzn. RTA nie mogę znaleźć tylko. I zauważyłem, że na na DVI kilka sekund mu zajmuje zanim się obudzi po otrzymaniu sygnału. Na D-Sub wstaje natychmiast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines82 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jak się sprawuje skalowanie rozdzielczości w tym monitorze (T220 lub T260HD)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) 3082627[/snapback] Jak się sprawuje skalowanie rozdzielczości w tym monitorze (T220 lub T260HD)? Dobrze, jak w większości monitorów. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dembol Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Na czarnym tle widać lekko mocniejsze podswietlanie na dole. Przynajmniej tak jest u mnie. To jest chyba jedyna wada tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 U mnie też, w dodatku z prawej strony troszkę mocniejsze... Stopka mogłaby być stabilniejsza... oprócz tego póki co wad nie stwierdzono ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Słyszałem, że stopka tego monitora jest niezbyt stabilna przez co małe drgania przenoszą się na matrycę i powstaje efekt falowania. Wie ktoś coś o tym? Proszę o wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Słyszałem, że stopka tego monitora jest niezbyt stabilna przez co małe drgania przenoszą się na matrycę i powstaje efekt falowania. Wie ktoś coś o tym? Proszę o wypowiedzi.Nic takiego nie zauważyłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Musiałby chyba jakiś 737 przelatywać w pobliżu ;p jak dla mnie to ta niestabilność objawia się przede wszystkim podczas zabawy ustawieniami, w normalnym użytkowaniu każdy monitor przecież tak samo zadrży kiedy poruszymy biurkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Czy ktoś mógłby napisać coś wiecej o tunerze dołączonym do tego monitorka? Czy możliwe jest np. oglądanie TV w okienku, przy normalnej pracy w Windowsie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Nie. Mnie tylko jedna rzecz ciekawi - czy będzie mógł współpracować z transkoderem mpeg4. A jak nie, to też nie taka tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Gra ktoś na tym monitorze? Jak sie spisuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Gra ktoś na tym monitorze? Jak sie spisuje?Co prawda hardcorowym graczem nie jestem, ale IMO bardzo dobrze się spisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Gra ktoś na tym monitorze? Jak sie spisuje? Troszke pogdrywam sobie. Jak dla mnie niezle. Kolorki sa ladne, nie smuzy zachowuje. Gralem glownie w Racedriver Grid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Chyba go wezmę. Nie drogi, ładny, przyzwoite parametry jak na swój segment i widzę że był głównym monitorem na CWG2008 i się spisywał dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgooda Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 http://www.agito.pl/powyzej-19/samsung-22-...352.330700.html chce kupić ten model. Rozumiem, że to jest ta wersja bez HD, czyli nie będę miał złącza hdmi. Widzę też, że w tej wersji podstawowej jest złącze dvi, tylko jest to jakiś hdcp i tu rodzi się moje pytanie, bo mam w karcie graficznej wejście dvi-i. Czy jestem skazany na d-suba? Czy będę mógł podłączyć ten monitor przez dvi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 nie masz sie o co martwic do jest dvi z opcja hdcp ktora niejako pozwala sie cieszyc hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek666 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zgooda jeśli chcesz w sklepie to tutaj masz taniej: link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Mam problem, jak ten monitor ma sie do LG W2252V-PF? Nie wiem ktory z tych dwoch wybrac. Opisywany w tym watku Samsung ma wedlug digitalversus.com lepsze kolory i podobne opoznienie do wymienionego powyzej LG. Niestety brak gwarancji na bad pixele wkurza mnie strasznie w Samsungu i nie wiem co robic bo design ma genialny. Ktos mi cos doradzi? Edytowane 12 Listopada 2008 przez Si3beN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Mam problem, jak ten monitor ma sie do LG W2252V-PF? Nie wiem ktory z tych dwoch wybrac. Opisywany w tym watku Samsung ma wedlug digitalversus.com lepsze kolory i podobne opoznienie do wymienionego powyzej LG. Niestety brak gwarancji na bad pixele wkurza mnie strasznie w Samsungu i nie wiem co robic bo design ma genialny. Ktos mi cos doradzi?Mogę tylko napisać że u mnie żadnych walniętych pikseli nie było :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 U mnie niestety jest jeden ciemno czerwony po środku ekranu ale nie żuca się w oczy. Kupowałem w vobisie i nie chcieli wymienic na inny monitor, ale powiedzieli że jak będą ze 2-3 to żeby przynieść to pokombinują w serwisie samsunga. W zasadzie bardzo mi ten pixel nie przeszkadza więc odpuściłem. I jak dla mnie słabe kąty widzenia góra dół. Ale cóż brak mi odniesienia do innych TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 A weź patyczek kosmetyczny do uszu i spróbuj pomacać go. U mnie na LG pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...