Skocz do zawartości
hardy99

Chieftec Cft-600-14cs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co możecie mi powiedzieć na temat zasilacza Chieftec CFT-600-14CS ? Na papierze wydaje się bardzo dobry. Moc maksymalna to 600 W, ma 4 linie 12V po 18A każda, łączne ich obciążenie to 576 W, posiada 2 złącza zasilania PCI-E (w tym jedno 8 pinowe), odpinane kable i wentylator 14 cm przez co powinien być cichy (czy jest tak rzeczywiście ?). Kosztuje porównywalne pieniądze z CFT-500/560A-12S, a wydaje się lepszą od nich propozycją. Mogę go mieć za 225 zł i poważnie się nad nim zastanawiam, z racji tego, że sytuacja z zasiłkami Pentargama CAV jest nie za ciekawa. Nie ma ich w żadnej hurtowni, a niektóre sklepy mówią o ich wycofywaniu ze sprzedaży.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Co możecie mi powiedzieć na temat zasilacza Chieftec CFT-600-14CS ? Na papierze wydaje się bardzo dobry. Moc maksymalna to 600 W, ma 4 linie 12V po 18A każda, łączne ich obciążenie to 576 W, posiada 2 złącza zasilania PCI-E (w tym jedno 8 pinowe), odpinane kable i wentylator 14 cm przez co powinien być cichy (czy jest tak rzeczywiście ?). Kosztuje porównywalne pieniądze z CFT-500/560A-12S, a wydaje się lepszą od nich propozycją. Mogę go mieć za 225 zł i poważnie się nad nim zastanawiam, z racji tego, że sytuacja z zasiłkami Pentargama CAV jest nie za ciekawa. Nie ma ich w żadnej hurtowni, a niektóre sklepy mówią o ich wycofywaniu ze sprzedaży.

Pozdrawiam

Ja mam podobny wynalazek tyle ze 650W (CFT-650-14C). Odpinane kable to bardzo fajna sprawa ;) Jest mniejszy burdel w budzie :D

Moja zasilka spisuje sie znakomicie z moim sprzetem z podpisu :D

Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie jest bardzo cichy, zaglusza go nawet moj wentylator od Karakorum :D

Pentagram nie grzeszy kultura pracy wiec to porownanie nie jest zbyt rzeczowe , sorki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram nie grzeszy kultura pracy wiec to porownanie nie jest zbyt rzeczowe , sorki :)

Prawda nie grzeszy, ale max obrotach jest bardzo slyszalny ;) A w moim porownaniu chodzilo mi wlasnie o max obroty, bo na 1500rpm jest praktycznie nie slyszalne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegoś chyba nie zrozumiałem, ta zasiłka ma podobną głośność co wentyl od Karakorum na 2000 obr ? To by znaczyło, że jest bardzo głośna.

Nie to nie jest tak. Zasilka jest cicha, tamto porownanie bylo troche na wyrost ;)

Powiem tak u siebie mam wentyle poustawiane tak: Zprzodi i stylu budy mam dwie 120-ski @1200rpm, wentylator od karakorum @1500rpm, AC TwinTurbo @1700rpm i to wlasnie jego sychac najbardziej a reszta wetyli jest praktycznie nie slyszalna, czyli w tym wentyl od szefa ;)

Edytowane przez Proofit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi