hardy99 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witam, Co możecie mi powiedzieć na temat zasilacza Chieftec CFT-600-14CS ? Na papierze wydaje się bardzo dobry. Moc maksymalna to 600 W, ma 4 linie 12V po 18A każda, łączne ich obciążenie to 576 W, posiada 2 złącza zasilania PCI-E (w tym jedno 8 pinowe), odpinane kable i wentylator 14 cm przez co powinien być cichy (czy jest tak rzeczywiście ?). Kosztuje porównywalne pieniądze z CFT-500/560A-12S, a wydaje się lepszą od nich propozycją. Mogę go mieć za 225 zł i poważnie się nad nim zastanawiam, z racji tego, że sytuacja z zasiłkami Pentargama CAV jest nie za ciekawa. Nie ma ich w żadnej hurtowni, a niektóre sklepy mówią o ich wycofywaniu ze sprzedaży. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witam, Co możecie mi powiedzieć na temat zasilacza Chieftec CFT-600-14CS ? Na papierze wydaje się bardzo dobry. Moc maksymalna to 600 W, ma 4 linie 12V po 18A każda, łączne ich obciążenie to 576 W, posiada 2 złącza zasilania PCI-E (w tym jedno 8 pinowe), odpinane kable i wentylator 14 cm przez co powinien być cichy (czy jest tak rzeczywiście ?). Kosztuje porównywalne pieniądze z CFT-500/560A-12S, a wydaje się lepszą od nich propozycją. Mogę go mieć za 225 zł i poważnie się nad nim zastanawiam, z racji tego, że sytuacja z zasiłkami Pentargama CAV jest nie za ciekawa. Nie ma ich w żadnej hurtowni, a niektóre sklepy mówią o ich wycofywaniu ze sprzedaży. Pozdrawiam Ja mam podobny wynalazek tyle ze 650W (CFT-650-14C). Odpinane kable to bardzo fajna sprawa ;) Jest mniejszy burdel w budzie :D Moja zasilka spisuje sie znakomicie z moim sprzetem z podpisu :D Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A jak w kwestii ciszy bo to dość ważne dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A jak w kwestii ciszy bo to dość ważne dla mnie.Wedlug mnie jest bardzo cichy, zaglusza go nawet moj wentylator od Karakorum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok. Niech się jeszcze ktoś wypowie na jego temat jeśli ma taki zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Wedlug mnie jest bardzo cichy, zaglusza go nawet moj wentylator od Karakorum :DPentagram nie grzeszy kultura pracy wiec to porownanie nie jest zbyt rzeczowe , sorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Pentagram nie grzeszy kultura pracy wiec to porownanie nie jest zbyt rzeczowe , sorki :)Prawda nie grzeszy, ale max obrotach jest bardzo slyszalny ;) A w moim porownaniu chodzilo mi wlasnie o max obroty, bo na 1500rpm jest praktycznie nie slyszalne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Czegoś chyba nie zrozumiałem, ta zasiłka ma podobną głośność co wentyl od Karakorum na 2000 obr ? To by znaczyło, że jest bardzo głośna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Czegoś chyba nie zrozumiałem, ta zasiłka ma podobną głośność co wentyl od Karakorum na 2000 obr ? To by znaczyło, że jest bardzo głośna.Nie to nie jest tak. Zasilka jest cicha, tamto porownanie bylo troche na wyrost ;) Powiem tak u siebie mam wentyle poustawiane tak: Zprzodi i stylu budy mam dwie 120-ski @1200rpm, wentylator od karakorum @1500rpm, AC TwinTurbo @1700rpm i to wlasnie jego sychac najbardziej a reszta wetyli jest praktycznie nie slyszalna, czyli w tym wentyl od szefa ;) Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Karakorum @ 1500rpm to suszara... a jakimś hałasofobem nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Aha. Karakorum na 1500 obr nie jest takie złe, jeśli zasiłka jest cichsza (rozumiem, że pod obciążeniem) to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 kilka cichych zasiłek (na tyle, abyś musiał wytężyć słuch by cokolwiek usłyszeć ;) http://zenfist.pl/be-quiet-dark-power-p7pro-450w-p-1988.html http://zenfist.pl/enermax-modu82-emd425awt...25w-p-2321.html http://zenfist.pl/seasonic-m12ii430-zasila...30w-p-2008.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Heh tyle kasy to ja na zasiłkę nie dam. Najpierw miał być Pentagram CAV-500, a teraz myślę nad czymś do 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 montowałem ostatnio w komputerze ten wynalazek (Szef 600W z 14 cm fanem i odpinanymi kablami) i musze stwierdzić że wentylator był głosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...