Skocz do zawartości
regaciarz

Złożenie Budy

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj monitor i zabieram się za składanie budy. Potrzebuję: Procka, płyty gł, ramu, karty graficznej, zasilacza i obudowy. Cały problem w tym, że nie będę miał do dyspozycji od razu całej kwoty, muszę więc składać po częściach. Od czego zacząć? Myślałem o budzie i zasilaczu ale może odłożyć to na koniec? Grafika to na 100% będzie radek 4850, obudowa Cooler master elite, 2 bg ramu w 1 kości( chciałbym dołożyć za jakiś czas jeszcze 2 gb( chyba, że nie byłoby problemu z obsługą 4x 1gb)). Procesor będzie podkręcany( jeśli zajdzie taka potrzeba ofc). Nastawiam się na 2 rdzeniowego intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E7200/E5200

P35-DS3L

4850

2x1GB A-Data EE 800+

Samsung F1 320 GB

CM Elite

Mobo dobrałem tak, by nie było problemów z obsługą więcej niż 4 warstw pamięci. Postaraj się jednak dołożyć do P5Q PRO.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputera nie kupuje się na raty :) , chyba że masz stary sprzęt do którego będziesz mógł wsadzić kupywane elementy . uzbieraj całą sumę i kup naraz a jak tak kupisz coś wcześniej to będzie tylko leżeć i tracić na wartości bo sprzęt komputerowy bardzo szybko traci na wartości jak wiadomo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi