drzozga Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 witam odebralem wczoraj komputer, wszystko dobrze chodzilo do dzisiaj kiedy podlaczylem tuner tv hu2200 pod usb. pochodzil troche, wszystko dzialalo po czym nagle sie komputer zresetowal i nie chce sie teraz uruchomic, odlaczylem kabel zasilania, odczekalem godzinke i dalej nic wszystkie wentylatorki sie wlaczaja, slychac jakby komputer sie wlaczal, ale na monitorze wciaz jest zolte swiatelko standby, tak jakby monitor w ogole nie widzial tego komputera. resetowalem cmos, nie pomoglo. wyjalem pamieci - byl dzwiek z beepera ze nie ma pamieci, wlozylem z powrotem do innych slotow i dalej nie dziala od nowosci dziwnie sie wlaczal - po wcisnieciu power na chwile sie diodki zapalaly, startowal, po czym wszystko gaslo i po 1-2 sek startowal normalnie plyta glowna asus p5q pro, zasilacz pentagram 500w cav, grafika radeon 4850 toxic, pamiec adata, procek e8400 co moze byc przyczyna i co mam teraz zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Spróbuj na innych pamięciach uruchomić kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzozga Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 mam tylko ddr na skladzie ;/ mozliwe zeby pamieci sie posypaly od tunera tv na dodatek podlaczonego pod usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 mam tylko ddr na skladzie ;/ mozliwe zeby pamieci sie posypaly od tunera tv na dodatek podlaczonego pod usb? Moze sie plyta zjarala?Bo kiedys joystick podlaczylem pod USB i wyjaralo mi 1cm2 na plycie glownej :D sprawdz czy nie ma jakis oznakow spalenia ps. tyle ze mi plyta dzialala do zmiany karty graf :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzozga Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 od razu wąchalem i nic spalenizna nie zalatywalo... no i w sumie piszczala plyta ze nie ma pamieci jak je wyjalem wiec chyba sprawna jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 W takim razie pasowało by podmienić grafę na inną,nawet na jakąś starą na PCI bo może to być jej wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzozga Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 wszystko wskazuje na to ze cos jest uszkodzone wiec tak czy tak bez serwisu gwarancyjnego sie nie obejdzie... niech juz oni dochodza co ;) dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 http://forum.purepc.pl/temat/faq/8/co-robi...monitor/240839/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...