Skocz do zawartości
drzozga

Nowu Komputer Juz Sie Zepsul?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

odebralem wczoraj komputer, wszystko dobrze chodzilo do dzisiaj kiedy podlaczylem tuner tv hu2200 pod usb. pochodzil troche, wszystko dzialalo po czym nagle sie komputer zresetowal i nie chce sie teraz uruchomic, odlaczylem kabel zasilania, odczekalem godzinke i dalej nic

wszystkie wentylatorki sie wlaczaja, slychac jakby komputer sie wlaczal, ale na monitorze wciaz jest zolte swiatelko standby, tak jakby monitor w ogole nie widzial tego komputera. resetowalem cmos, nie pomoglo. wyjalem pamieci - byl dzwiek z beepera ze nie ma pamieci, wlozylem z powrotem do innych slotow i dalej nie dziala

od nowosci dziwnie sie wlaczal - po wcisnieciu power na chwile sie diodki zapalaly, startowal, po czym wszystko gaslo i po 1-2 sek startowal normalnie

plyta glowna asus p5q pro, zasilacz pentagram 500w cav, grafika radeon 4850 toxic, pamiec adata, procek e8400

co moze byc przyczyna i co mam teraz zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko ddr na skladzie ;/ mozliwe zeby pamieci sie posypaly od tunera tv na dodatek podlaczonego pod usb?

Moze sie plyta zjarala?Bo kiedys joystick podlaczylem pod USB i wyjaralo mi 1cm2 na plycie glownej :D sprawdz czy nie ma jakis oznakow spalenia

ps. tyle ze mi plyta dzialala do zmiany karty graf :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi