deserted Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wcześniej miałem prostą maszynke za 20zł, ale rozpadła się i nie goliła tak jak na początku. Parę lat temu kupiłem Philipsa HQC 440, sprawuje się świetnie, ale ostatnio maszynka - ostrze miało kontakt z wodą, a jak wiadomo w instrukcji (o ile pamiętam) było napisane żeby nie moczyć i nie smarować (w komplecie mała szczoteczka). Wszystko było by ok, tylko że ostrze nie śmiga tak jak wcześniej, obroty się spowolniły. Wiem że jak nasmaruje jakimś czymś to dostanie kompa, ale tylko na moment, bo po chwili powchodzą krótkie włoski i ostrze się zapcha, wiem bo próbowałem. Więc pytanie, co możecie polecić sprawdzonego? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wazelina... I ostrza na 100% sa z stali nierdzewnej, wiec kątakt z wodą im nie zaszkodzi (no chyba ze wymyles caly "olej" ktory byl tam, w oryginale) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nowe ostrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 wazelina lub olej wazelinowy, też mam philipsa, łysi góra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arabin Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Mi się wydaje ,że dobry będzie olej do maszyn do szycia :P Mam golarka philipsa tylko że taką "twarzową:P" i tam w komplecie dali taki olej do smarowania ostrzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Dzięki za szybki odzew, sróbuję z wazeliną :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...