zzizzy Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Niedawno przyszedł do mnie be quiet! Dark Power 450W. Czekam jeszcze na płytę główną i zabieram się za składanie komputera jak z podpisu. Ale do rzeczy. Otworzyłem opakowanie zasilacza, przejrzałem, jakie kable mam do dyspozycji, jak wygląda rozmieszczenie wtyczek i odkryłem coś niepokojącego: We wtyczce 20-pin ATX brakuje jednego pina, oznaczonego jako +5VDC. Mam do Was pytanie - czy brak tego pina spowoduje jakieś kłopoty z zasilaniem [wtedy odeślę PSU do Apollo i dostanę nowy], czy mogę podłączyć tę wtyczkę do płyty głównej? Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 We wtyczce 20-pin ATX brakuje jednego pina, oznaczonego jako +5VDC.A nie przypadkiem -5V (biały kolor)? Jeśli tak to nie masz się czym martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie, kabelek koloru czerwonego - +5VDC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeśli to czerwony +5V to masz się czym martwić. Pozostaje Ci reklamacja zasilacza. Bez niego prawie na pewno nie wystartuje Ci mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zatem skorzystam z gwarancji door2door ;) Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc, Dj_AnT i Armo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Zanim skorzystasz z gwarancji, przyglądnij się czy to na pewno brakuje +5V a nie -5V. Żeby nie było door2door na Twoj koszt. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Umiem chyba rozpoznawać kolory i czytać instrukcję ze zrozumieniem... A nawet gdyby nie było -5VDC, to i tak jest to wada zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Reklamuj, jest się czym martwić, ja mam ciekawy system, gdy nie chcą dać na gwarancję mówię żeby wysłali daną część i sprawdzili czy to wina fabryki czy moja, jeśli fabryki dają mi 100% kosztów danej rzeczy..... 6/7 razy wypaliło i mam 570 zł zwrotu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 W archeologa się bawisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...