Skocz do zawartości
Kolczu09

Nowy Komp I Pierwsze Podkręcanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Przymierzam się do zakupu nowego kompa i nie wiem czy kupić

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum

Płyta Główna : Abit IP35-E

RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition

Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB

Modecom MC-400ATX 2.0

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA

I tu 1 pytanie... Zaznaczam, że jak czytam ten http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426 poradnik no to szczerze mówiąc praktycznie nic nie rozumiem... Tzn bardzo mało rozumiem... I stąd moje pytanie czy udałoby mi się to podkręcić? A może mam coś innego przeczytać? Czy po prostu kupić

Procesor : AMD Athlon X2 5200+ Windsor

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum

Płyta Główna : Gigabyte MA770-DS3

RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition

Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB

Zasilacz: Modecom MC-400ATX 2.0

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA

I z niczym się nie bawić?

Czytałem, że podkręcanie jest bardzo łatwe i, że na tym intelu dużo wyciągnę, ale jak nie rozumiem nic z tego poradnika to wątpię czy dam radę... Chyba, że mam przeczytać coś jeszcze lub coś innego aby to pojąć? Bo jestem kompletnie zielony...

Pomocy!

@edit Aha czy jakbym się zdecydował mógłbym zamiast tej płyty wziąć ip35 bez "E"? Dużo one się różnią?

Edytowane przez Kolczu09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Murzyn

Dużo różnią się te płyty? Ponieważ nie mogę za bardzo znaleźć tej z E no allegro ale chciałbym cały zestaw kupić w 1 sklepie a nie w 8 różnych... Może mógłbyś ty lub ktoś inny polecić dobry sklep ( z dobrą gwarancją ;] ponieważ to mój 1 zakup kompa przez internet, więc chcę by bezpieczny i nie bawić się na mój koszt tylko na koszt sklepu) Gdzie dostanę tą kartę i resztę zestawu?

Edytowane przez Kolczu09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo różnią się te płyty?

Masz wątek na forum, szukanie nie boli...

Może mógłbyś ty lub ktoś inny polecić dobry sklep ( z dobrą gwarancją ;] ponieważ to mój 1 zakup kompa przez internet, więc chcę by bezpieczny i nie bawić się na mój koszt tylko na koszt sklepu) Gdzie dostanę tą kartę i resztę zestawu?

Ban na google?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz jeszcze sprzętu u siebie tylko czytasz tak na ,,sucho,, to nic dziwnego że nic nie rozumiesz :wink: Wejdziesz do biosu, sprawdzisz tą opcje... tamtą, nabierasz doświadczenia+czytasz poradnik i przekonasz się że OC to nie jest taka trudna sprawa ;] Grunt to mieć sprzęt przed oczami i poświęcić podkręcaniu troche czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi