Kolczu09 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Siema. Przymierzam się do zakupu nowego kompa i nie wiem czy kupić Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180 Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta Główna : Abit IP35-E RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB Modecom MC-400ATX 2.0 HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 Napęd : Pioneer DVR-215 SATA I tu 1 pytanie... Zaznaczam, że jak czytam ten http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426 poradnik no to szczerze mówiąc praktycznie nic nie rozumiem... Tzn bardzo mało rozumiem... I stąd moje pytanie czy udałoby mi się to podkręcić? A może mam coś innego przeczytać? Czy po prostu kupić Procesor : AMD Athlon X2 5200+ Windsor Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta Główna : Gigabyte MA770-DS3 RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB Zasilacz: Modecom MC-400ATX 2.0 HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 Napęd : Pioneer DVR-215 SATA I z niczym się nie bawić? Czytałem, że podkręcanie jest bardzo łatwe i, że na tym intelu dużo wyciągnę, ale jak nie rozumiem nic z tego poradnika to wątpię czy dam radę... Chyba, że mam przeczytać coś jeszcze lub coś innego aby to pojąć? Bo jestem kompletnie zielony... Pomocy! @edit Aha czy jakbym się zdecydował mógłbym zamiast tej płyty wziąć ip35 bez "E"? Dużo one się różnią? Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Kolczu09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja bym brał to pierwsze. Co do OC, w necie (m.in na tym forum) masz dużo tematów związanych z podkręcaniem, więc wiedzę teoretyczną opanujesz. EDIT: Tak, możesz brać bez -E Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez PonuryMurzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu09 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) @Murzyn Dużo różnią się te płyty? Ponieważ nie mogę za bardzo znaleźć tej z E no allegro ale chciałbym cały zestaw kupić w 1 sklepie a nie w 8 różnych... Może mógłbyś ty lub ktoś inny polecić dobry sklep ( z dobrą gwarancją ;] ponieważ to mój 1 zakup kompa przez internet, więc chcę by bezpieczny i nie bawić się na mój koszt tylko na koszt sklepu) Gdzie dostanę tą kartę i resztę zestawu? Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Kolczu09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Dużo różnią się te płyty?Masz wątek na forum, szukanie nie boli... Może mógłbyś ty lub ktoś inny polecić dobry sklep ( z dobrą gwarancją ;] ponieważ to mój 1 zakup kompa przez internet, więc chcę by bezpieczny i nie bawić się na mój koszt tylko na koszt sklepu) Gdzie dostanę tą kartę i resztę zestawu? Ban na google? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 agito.pl tani i dobry bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 POmijając fakt, że nie oferują wersji -E, to post bardzo na miejscu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 czy pytanie było o sklep z IP35E na stanie??? nie pytanie było o dobry sklep... PZDR ;) lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 No ale kolega Kolczu09 chce składać na Abicie IP35/-E... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu09 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie chodzi mi o pierwszy lepszy sklep z google... Chodzi mi o sklep, z którym ktoś zawierał transakcje i fajnie by było nawet nalegałbym żeby miał abita ip35-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 W zestawach Miguela masz sklepy cieszące się dobra opinią. Odwiedź stronę każdego z nich i poszukaj płyty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jak nie masz jeszcze sprzętu u siebie tylko czytasz tak na ,,sucho,, to nic dziwnego że nic nie rozumiesz :wink: Wejdziesz do biosu, sprawdzisz tą opcje... tamtą, nabierasz doświadczenia+czytasz poradnik i przekonasz się że OC to nie jest taka trudna sprawa ;] Grunt to mieć sprzęt przed oczami i poświęcić podkręcaniu troche czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...