nonamed Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam ! Może ktoś wie który z programów najlepiej pokazuje temperature rdzenia/ów ?? W moim przypadku (Asus p5k pro i e8400@3.6) każdy z w/w pokazuje inną.... PcProbe pokazuje temp najwyższą bo w IDLE rzędu 50 stopni , z kolei RealTemp 38 na obu rdzeniach , a za to CoreTemp jeszcze inne.... (W RealTemp sprawdzałem sensory, wszystko widzi więc sam nie wiem którym programem monitorować temp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak wersje biosu masz wgraj 1104 i bedzie wszystko porównywalne przy najmniej u mnie tak jest .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonamed Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mam tą wersję bios-u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mam tą wersję bios-u uzywam CoreTemp_meeron i Speedfana i jest okey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 uzywam CoreTemp_meeron i Speedfana i jest okey przepraszam za noobstwo... ale co to jest jakaś specjalna wersja coretempa od naszego kolegi?? serio nie wiem .. prosze sie nie smiać... ;) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ja osobiscie polecam real temp - uzywam go od dluzszego czasu i bardzo realnie odczytuje temperatury. Jest rownie goraco polecany na XS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonamed Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 co ciekawe Everest pokazuje 10 stopni więcej niż RealTemp :huh: i komu tu wierzyć? A PcProbe od Asus-a to już kompletnie odstaje od wszystkich innych... Nie mniej jednak dzięki za info. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) własnie sprawdziłem realtemp 2.70 oraz coretemp 0.99.2 i temperaturki są identyczne... edit dodałem everesta i to samo identico... około 40 stopni na wszystkich trzech progsach Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonamed Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 no to nie wiem czemu u mnie inaczej... może przez viste x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ty masz E8400 czy E4500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) ja mam dwa komputery ten jest moich starszych z którego piszę i to jest e4500 a u siebie w pokoju mam e8400 Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 no to nie wiem czemu u mnie inaczej... może przez viste x64 Raczej nie, mam tez viste 64 i nie mam zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 no to nie wiem czemu u mnie inaczej... może przez viste x64 ustaw w real temp tj max na 100 stopni (domyslnie jest 95) czyli tak jak pokazuje najnowszy core temp i temperatury bedziesz mial identyczne w obu programach, co do everesta to przeklamuje i nie ma sie co sugerowac jego wskazaniami dotyczacymi procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...