Skocz do zawartości
nonamed

Realtemp, Coretemp , Pcprobe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Może ktoś wie który z programów najlepiej pokazuje temperature rdzenia/ów ?? W moim przypadku (Asus p5k pro i e8400@3.6) każdy z w/w pokazuje inną.... PcProbe pokazuje temp najwyższą bo w IDLE rzędu 50 stopni , z kolei RealTemp 38 na obu rdzeniach , a za to CoreTemp jeszcze inne.... (W RealTemp sprawdzałem sensory, wszystko widzi więc sam nie wiem którym programem monitorować temp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywam CoreTemp_meeron i Speedfana i jest okey

przepraszam za noobstwo... ale co to jest jakaś specjalna wersja coretempa od naszego kolegi?? serio nie wiem .. prosze sie nie smiać... ;)

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie sprawdziłem realtemp 2.70 oraz coretemp 0.99.2 i temperaturki są identyczne...

Dołączona grafika

edit dodałem everesta i to samo identico...

około 40 stopni na wszystkich trzech progsach

Dołączona grafika

Edytowane przez Elviso26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dwa komputery ten jest moich starszych z którego piszę i to jest e4500 a u siebie w pokoju mam e8400

Edytowane przez Elviso26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nie wiem czemu u mnie inaczej... może przez viste x64

ustaw w real temp tj max na 100 stopni (domyslnie jest 95) czyli tak jak pokazuje najnowszy core temp i temperatury bedziesz mial identyczne w obu programach,

co do everesta to przeklamuje i nie ma sie co sugerowac jego wskazaniami dotyczacymi procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi