Bull_Byk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Sorry jak juz podobny temat był ale korzystanie z wyszukiwarki nigdy nie było moją mocną stroną Sprawa jest taka ze u mojego wujka od wielu lat glosniki 5.1 sa podlaczone do zintegrowanej karty muzycznej. Nie bede mowil ze same opinie o akurat tej plycie glownej (Abita) sa krytyczne. Najwiekszy problem to byl i jest z dzwiekiem. Chodzi o to ze muzyczna daje poglos 2 przednie glosniki sa glosne inne znowu ciche jak sie przycisza glosniki to bucza (sprawdzalem je u siebie w domu i wszystko bylo ok) Wiem ze oczywiscie sa to glosniki Media-tech ale problem twki tu w samej karcie muzycznej (i zadne sterowniki ustawienia nic nie zmieniaja). Teraz wujek chce ogladac na nowym tv filmy a ten poglos na telewizorze jest juz okropny :P Tak wiec pora chcac nie chcac kupic jakas muzyczna karte. No i problem wlasnie jaka. Ma ona po prostu grac na normalnym poziomie, nie bedzie nigdy zadnej obrobki muzycznej itd. praktycznie tylko filmy i gry ;] No i moje 2 typy to te: Sound Blaster Audigy SE OEM i Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio OEM I teraz moje pytania: 1) Jaka jest miedzy nimi roznica i czy warto doplacac do tej drozszej? 2) Obie sa niby 7.1 no ale wyjscia sa tylko 4 (to nawet na 5.1 nie starcza) czytalem gdzies ze sa jakies specjalne wtyczki i wtedy mozna podlaczyc te 7.1 (chociaz mi chodzi o 5.1). No ale teraz to jest wersja OEM i sie zastanawiam czy takie wtyczki beda w zestawie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Bierz Sound Blaster Audigy SE OEM, do x-fi nie warto dopłacać, lepiej już kupić audigy 2zs gold. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) No i moje 2 typy to te: 3080152[/snapback] 2) Obie sa niby 7.1 no ale wyjscia sa tylko 4 (to nawet na 5.1 nie starcza) czytalem gdzies ze sa jakies specjalne wtyczki i wtedy mozna podlaczyc te 7.1 (chociaz mi chodzi o 5.1). No ale teraz to jest wersja OEM i sie zastanawiam czy takie wtyczki beda w zestawie?? Ale jedno wyjście obsługuje parę głośników. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez freaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ale jedno wyjście obsługuje parę głośników. No tak ale chodzilo mi o to ze jak masz zintegrowane dzwiekowki to masz line in, microphone, front speakers (zielone) , central/bass speaker, rear speakers, to juz 5 wyjsc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KipeRatownik Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Sorry jak juz podobny temat był ale korzystanie z wyszukiwarki nigdy nie było moją mocną stroną Sprawa jest taka ze u mojego wujka od wielu lat glosniki 5.1 sa podlaczone do zintegrowanej karty muzycznej. Nie bede mowil ze same opinie o akurat tej plycie glownej (Abita) sa krytyczne. Najwiekszy problem to byl i jest z dzwiekiem. Chodzi o to ze muzyczna daje poglos 2 przednie glosniki sa glosne inne znowu ciche jak sie przycisza glosniki to bucza (sprawdzalem je u siebie w domu i wszystko bylo ok) Wiem ze oczywiscie sa to glosniki Media-tech ale problem twki tu w samej karcie muzycznej (i zadne sterowniki ustawienia nic nie zmieniaja). Teraz wujek chce ogladac na nowym tv filmy a ten poglos na telewizorze jest juz okropny :P Tak wiec pora chcac nie chcac kupic jakas muzyczna karte. No i problem wlasnie jaka. Ma ona po prostu grac na normalnym poziomie, nie bedzie nigdy zadnej obrobki muzycznej itd. praktycznie tylko filmy i gry ;] No i moje 2 typy to te: Sound Blaster Audigy SE OEM i Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio OEM I teraz moje pytania: 1) Jaka jest miedzy nimi roznica i czy warto doplacac do tej drozszej? 2) Obie sa niby 7.1 no ale wyjscia sa tylko 4 (to nawet na 5.1 nie starcza) czytalem gdzies ze sa jakies specjalne wtyczki i wtedy mozna podlaczyc te 7.1 (chociaz mi chodzi o 5.1). No ale teraz to jest wersja OEM i sie zastanawiam czy takie wtyczki beda w zestawie?? Na allegro dostaniesz już dobrą karte za 170zł a mianowicie X-fi extreme Music Gold - x-fi audio to okrojona wersja własnie tej kart mysle że e tym przedziale cenowym to dobre rozwiązanie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wolałbym już te 30zł dołożyć do Asusa Xonara XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...