KolbaS Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Krótki wstęp żeby każdy mógł ogarnac :D * router 1 ( router pod kable ) * router 2 ( router pod kable + bezprzewodówka ) * Drukarka sieciowa Mam wyżej wymieniony sprzęt i mam mały lub duży problem. Drukarka jest podłączona do router 2 . Natomiast wiekszosc kompoterow jest podlaczona do router 1 . Teraz żebym mógł drukowac musze przełaczyc kable co troche czasu mi zajmuje :). Teraz pytaniem jest to czy mozna jakos ustawic oba routery tak zeby mozna bylo drukowac bez odpinania i podpinania kabli do danego routera oraz oczywiscie uwzglednic chce drukowanie z Bezprzewodowki :) Z góry dzieki za pomoc :) P.S Sorry za brak polskich znakow ale pisze w pospiechu :) Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez KolbaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ale po co Ci 2 routery ? Jak ty dokładnie masz to połączone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolbaS Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 w sumie na początku starczył jeden ale potem przyszło to i owo i laptop wiec drugi przyszedł. Połączone trochę dziwnie bo jeden jest podłączony do gniazdka telefonicznego ( ten na kable ) a drugi ( ten kable + bezprzewodowka ) jest podlaczony do pierwszego trochę dziwnie ale cóż nie ja kupowałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 No ale ja kompletnie nie wiedzę problemu... Wystarczy, że w tym 2 routerze wyłączysz DHCP i połączysz go z tym 1 za pomocą wbudowanego switcha, a nie przez port WAN i wszystko będzie działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...