Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zakupić porządne słuchawki w cenie od 100 do 150zł przeznaczone głównie do gier takich jak: CS 1.6, CSS, CoD2 & 4 :]

Mógłby mi ktoś doradzić co będzie dobre w tej cenie?

Na razie jestem zainteresowany:

- Creative HS-900

- Medusa 5.1 Pro Gamer

- Fatal1ty - choć wielu graczy wypowiedziało się że są słabe..

- Zalman ZM-RS6F+M 5.1

- Sennheiser HD201 Game

Proszę o pomoc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast zacząłem się zastanawiać, czy w ogóle słuchawki firm Razer, Creative, Steel, Icemat itp. są w ogóle warte 30% ceny za które je sprzedają...

Czy to czasem nie jest tak, ze cena tych headsetów jest sztucznie podbijana, aby niesłusznie dać do zrozumienia potencjalnemu klientowi, że ma do czynienia ze sprzętem high-end.

Czy takie słuchawki nie grają gorzej niż np. Philipsy, Sony, Technicsy itp. za 100zł??

Jeśli jestem w błędzie to mnie wyprowadźcie z niego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena jest sztucznie podbijana. Inaczej raczej nikt by tych słuchawek nie kupował. Nadają siew sumie tylko do grania. Ja bym zrobił tak: kupił tylko do grania Logitechy Dialog-812 (sam miałem i polecam - za 29zł do grania świetne) i tylko do słuchania muzyki Creative Aurvana Live. IMO najlepsze wyjście. A jak chcesz mieć tylko jedne słuchawki, to zawsze można do Aurvan dokupić Zalmana ZM-MIC1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast zacząłem się zastanawiać, czy w ogóle słuchawki firm Razer, Creative, Steel, Icemat itp. są w ogóle warte 30% ceny za które je sprzedają...

Czy to czasem nie jest tak, ze cena tych headsetów jest sztucznie podbijana, aby niesłusznie dać do zrozumienia potencjalnemu klientowi, że ma do czynienia ze sprzętem high-end.

Czy takie słuchawki nie grają gorzej niż np. Philipsy, Sony, Technicsy itp. za 100zł??

Jeśli jestem w błędzie to mnie wyprowadźcie z niego :wink:

Wg mnie tak jest...

Mam coś takiego: KLIK w sklepie normalnie kosztują jakieś 300-330 zł a moim zdaniem nie grają lepiej niż np. Thomson Hed 450 które kosztują ~70-100 zł...

Takie zintegrowane zestawy jedynie są o tyle "przyjazne" że mamy przy sobie mikrofonik i są nawet wygodne.

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam - Creative HS-900 i są ok, właśnie do grania, komunikatorów itp. a i muzy da się posłuchać...

jak dla mnie bardzo wygodne i można spędzić w nich kilka godzin bez jakiegoś specjalnego dyskomfortu... (oczywiście to kwestia anatomii...:-) )

osobiście polecam (... listy na poczcie ale nie tylko ;-) )

Fatal1ty słuchałem są też niezłe lecz jeszcze kilka miesięcy temu ich cena była zaporowa, więc odpadły z tego powodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Creative hs-900...hmm to samo czytałem o hs-600, tyle, że po 2h grania mam uszy jak po spotkaniu z imadłem albo panią od gramatyki w podstawówce... :/

Co prawda nie widziałem 900-ek, ale Fatality nie wyglądały na dużo lepsze od moich 600-ek, więc odradzam.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Aero 5.1, kupiłem CAL! . Co do gier - nie ma porównania - Creative bije Lognetmedia. O muzyce już nie wspomnę, Aero 5.1 jak i cała reszta tych "słuchawek dla graczy" poprostu nie nadają się do odtwarzania muzyki , trzeszczą, grają baardzo brzydko, żadnego basu . Teraz przynajmniej mam 2w1 , dobre słuchawki do gier i muzyki , a mikrofon (zalman zm-mc1) już do mnie jedzie tak więc jeśli się zastanawiasz , odrzuć swoje propozycję co do słuchawek.

Edytowane przez hyper_2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi