Skocz do zawartości
Mateuszn

Jaki Laptop Do 1500 Zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóz mam do wydania max 1500 zl. Laptop bedzie sluzyl glownie do internetu, sluchania muzyki, moze jakis film, od czasu do czasu jakas gra, nie zależy mi zeby bateria dlugo dzialala. Chcialbym go kupic w tym sklepie: Euro AGD, z pośród laptopów z linka.

Jeszcze w sprawie internetu. Chciałbym miec dostep do niego wszedzie(np. na ogródku). Czyli co wybrac. Wiem ze sa karty ktore sie wsadza i internet śmiga,ale jakie firmy oferuja cos takiego?. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to w tej karcie jest moze jakas zapora(firewall)?? coś podobnego do tego co jest w ruterach?? Wiem też że bede musial miec antywirusa i inne programy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóz mam do wydania max 1500 zl. Laptop bedzie sluzyl glownie do internetu, sluchania muzyki, moze jakis film, od czasu do czasu jakas gra, nie zależy mi zeby bateria dlugo dzialala. Chcialbym go kupic w tym sklepie: Euro AGD, z pośród laptopów z linka.

Jeszcze w sprawie internetu. Chciałbym miec dostep do niego wszedzie(np. na ogródku). Czyli co wybrac. Wiem ze sa karty ktore sie wsadza i internet śmiga,ale jakie firmy oferuja cos takiego?. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to w tej karcie jest moze jakas zapora(firewall)?? coś podobnego do tego co jest w ruterach?? Wiem też że bede musial miec antywirusa i inne programy.

warto rozważyć może coś rodzimych producentów zbudowane na kadłubkach Compala czy Asustek'a, a więc największych na świecie producentów, którzy produkują m.in dla HP, Asusa, BENQ i innych uznanych firm. U nas oczywiście będzie to tańsza zabawa.

Co do internetu to router + WiFi w lapku - przy dobrym sprzęcie do ogródka będzie zasięg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kupuję laptopa za tą cenę i rozważam:

http://allegro.pl/item421830461_lenovo_n20..._15_4_wxga.html

http://www.allegro.pl/item418864386_compal...600gt_wawa.html

majkel84 a jak wygląda wykonanie laptopów compal'a? Z tego co wiem Lenovo przykłada się do tego i bateria też nie sypie się po 6 miesiącach.. jak w acerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doominiqs, błądzisz, oj błądzisz... ;)

A. W tej cenie nie ma naprawdę dobrze wykonanych laptopów.

B. Jeśli nie będziesz go brał codziennie do pracy, albo jeździł z nim wszędzie, to wystarczy Tobie jakość Compala. Do tego zyskasz lepszą kartę graficzną.

C. Jeśli chcesz naprawdę dobrze wykonany sprzęt to przygotuj się na (co najmniej) 2x taki wydatek jaki zakładasz. ;) i szukaj w Dell, IBM serii T...

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo wszystko jest zależne od budżetu, mnie niestety nie stać na nic lepszego.. A z laptopa to będę korzystał w mieszkaniu do neta i może paru starych gierek. Czasami Może wezmę na uczelnię lub do autobusu. Dużo słyszałem, że baterie w acerach słabo trzymają.. Ten Compal FL9 byłby fajny gdyby miał 2gb ramu :/ BTW można Compal sprowadzić z Anglii?

Edit. Jest jescze fajny HP :

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/370448

allegro

lub:

HP 6735s

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/372258

Te HP wydają się bardzo atrakcyjne cenowo są nawet tansze od Compal'a.. hmm chyba sięskusze na jednego z nich

Edytowane przez doominiqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi