hggh Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Co sądzicie o tym zestawie? Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ Asus P5Q-E /intel P45/ A-Data 4GB (2x2GB) PC1066 CL5 Extreme Edition Asus Radeon HD4870 TOP 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out Samsung 640GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 Corsair 650W [CMPSU-650TXEU] Thermalright IFX-14 Xthermal BFT 120 Pro /9 dB/ Pioneer DVR-215 SATA (black) Logitech G11 USB Ever Komfort 1.8m Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g) LG W2252TQ-PF (2ms, DVI) Mam jeszcze takie pytanko: jaką obudowę i myszkę proponujecie, komputer ma służyć do zabawy głównie. A i skąd mam wiedzieć ile wentylatorów maksymalnie mogę podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Cool jak masz na to kaskę to kupuj smiało.... dobre podzespoły w sumie... mozna by dywagować sobie ale nie ma po co... IMO dobry wybór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Ewentualnie tańsze pamięci i dokładasz do E8500/P5Q Deluxe. Obudowy - wszystkie CoolerMastery, LianLi, Antec, NZXT. Z myszek to polecę Ci A4Techa X-750BF (świetny wybór w swojej cenie) albo Logitecha MX518. Wentylatorów możesz podłączyć w sumie nawet 20, pytanie tylko, po co? Spokojnie starczą 3, może 4 (nie licząc, oczywiście, wentylatorów podzespołów komputera). edit. I tego słonia od TR spokojnie zamień na Ultrę-120. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Wybór naprawdę dobry, a wentyl na procesor może być Ultra 120A + wentyl który podałeś ~ 145zł esc.pl Wziąłbym HD4870 Powercolora bo 100zł taniej i dokupił Accelero S1 rev.2 + wentyl 120mm lub Auras Fridge + wentyl 120mm, wyjdzie mniej więcej na jedno, a lepiej chłodzone będzie. Obudowa Antec Three Hundred, recenzja tu. Cena 199zł. Do P5Q Deluxe bym nie dokładał, P5Q-E spokojnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hggh Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) A w czym delux będzie lepszy? Obudowę tak do 400zl jakąś konkretną polecicie, taką dobrze wentylującą się? a płyta nie ma ograniczeń co do ilości wentyli? Na tego "słonia" to się uparłem trochę, nie słyszałem żeby ktoś go miał, i jestem ciekaw jaki jest:) Zastanowię się nad radkiem, nie jestem pewien tylko swoich umiejętności co do wykonania tych zmian:) Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez hggh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Tak, ale weź pod uwagę, że możesz mieć problemy z upchnięciem tego TR (chłodzenie na płycie jest dosyć rozbudowane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hggh Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) chyba wezmę ultrę 120 eXtreme poza tą three hundred to co jeszcze ewentualnie modłoby być? W sumie to jestem zdziwiony, planowałem wydać 5k, a zamknąłem się w 4k:) Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez hggh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jak masz kase to możesz wziąć lepszego brata Antec Nine Hundred - znana i uznana obudowa. To jak Ci zostaje dużo kasy to mi daj <_< bo mi brakuje do tego co bym chciał i musze z czegoś rezygnować :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hggh Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Dzięki wielkie za pomoc. myszka - A4Techa X-750BF obudowa - Antec Nine Hundred radiator - ultrę 120 eXtreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Bierz asusa rampage i lepsze ramki bo a-daty coś już cienkie się zrobiły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Auras Fridge nie mieści się na 4870 , chyba w teście na egieldzie pisali o tym że są problemy z montażem a i potem się jakoś nadzwyczajnie nie spisywał. I po co mu ten asus rampage , jeśli już coś pod pełne cf to p5e wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Auras Fridge nie mieści się na 4870 , chyba w teście na egieldzie pisali o tym że są problemy z montażem a i potem się jakoś nadzwyczajnie nie spisywał. I po co mu ten asus rampage , jeśli już coś pod pełne cf to p5e wystarczy Nie ma co porównywać Asusa p5e z rampage mam jedną i drugą płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Nie ma co porównywać Asusa p5e z rampage mam jedną i drugą płytęto jaka jest różnica w wydajności w cf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 to jaka jest różnica w wydajności w cf ?1.Gorsze fsb pod oc w p5e 2 o wiele lepsze prowadzenie ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 a to mamy bić jakieś rekordy na tym , myślę że do użytkowych 4G nie potrzeba nic ponad p5e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hggh Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 właśnie, to nie ma bić rekordów, ma się kręcić w okolicach 4G, ma być dobra wydajność w grach, co do wyczynowego oc to na razie nie czuje się na siłach... dopiero zaczynam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...