Skocz do zawartości
tomek3232

Lcd 22" A Kąty Widzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niestety mój wysłużony monitor LG F700B odmówił posłuszeństwa w związku z czym muszę kopić w trybie natychmiastowym jego następce co niestety nie jest takie proste.

Jak narazie najbardziej przypadł mi do gustu LG L227WT-PF niestety obawiam się że jeżeli ustawie monitor na biurku (mam dość wysoki "podest" na monitor) to poziom oczy będzie się znajdował poniżej połowy ekranu(w zależności od pozycji czyli od oczu na poziomie dolnej krawędzi do max środka ekranu)W związku z tym am pytanie czy w takim wypadku obraz będzie umożliwiał komfortową pracę przy komputerze a czy może lepiej sobie odpuścić panoramę i kopić "kwadratową" dziewiętnastkę :)

Edytowane przez tomek3232

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z moim funduszem to będzie na 100% monitor z matrycą TN :( (zapomniałem to uwzględnić w pierwszym poście)

Osobiscie posiadam lg 22" panorame jest to L225WS . Troche kosztuje ale piekny monitorek polecam naprawde sueprr!!!! A aaaa tak wogule lg daj gwarancje na wlniete pixy nawet jezeli jest to tylko 1 spr bo taki mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie posiadam lg 22" panorame jest to L225WS . Troche kosztuje ale piekny monitorek polecam naprawde sueprr!!!! A aaaa tak wogule lg daj gwarancje na wlniete pixy nawet jezeli jest to tylko 1 spr bo taki mialem.

A mógłbyś powiedzieć czy dobrze ci sie na nim pracuje jak poziom oczu masz na równi z dolną krawędzią monitora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś powiedzieć czy dobrze ci sie na nim pracuje jak poziom oczu masz na równi z dolną krawędzią monitora ?

katy widzenia od dolu to najwieksza wada tn... idz sobie do jakiegokolwiek sklepu i popatrz sam czy bedzie Ci sie dobrze pracowalo :x

jezeli masz male fundusze i mozliwosc sprawdzenia monitorka przed zakupem to zainteresuj sie przynajmniej gateway'em 2185w... tylko najpierw przeczytaj topic o nim ;)

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi