Skocz do zawartości
galver

Laptop Do Serato

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję lapka do Serato ( http://www.serato.com/scratchlive ). Chodzi o kompa do muzyki, minimalne wymagania Serato (z oficjalnej strony) zamieszczam poniżej. Firma zaznacza, że to wymagania MINIMALNE, więc najlepiej jakbym miał coś 3 razy mocniejszego. Mam zamiar kupić w stanach, bo wiadomo, że taniej... . Przede wszystkim liczy się stabilność, design jest kompletnie nieistotny. Również nieistotne jest czy to będzie full original czy też składak (słyszałem, że warto zainwestować w compal'a?)... jw. wazne aby byl stabilny!

z www.serato.com/scratchlive :

PLEASE NOTE: These are the minimum requirements to run Scratch LIVE. For best performance and for use in professional situations we recommend you buy a higher spec computer.

Mac

* 1 GHz G4

* 1 GB RAM*

* OSX 10.3.9 or higher

* Intel Macs require Scratch LIVE version 1.5 or higher

Windows

* 1.5 GHz PC

* 1 GB RAM*

* Windows XP with Service Pack 2 or higher

* Windows Vista requires Versions 1.7.2 or higher

* Windows XP and Vista support is limited to 32 bit installations read more

* We recommend Windows XP over Vista read more

*If you have a large library, you will benefit from having more RAM.

Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to będzie chyba...praktycznie kazdy lapek w cenie PLN 1500+

możesz wytłumaczyć jak ten system dziala?

czym sie scratciach!e?

edit. + jakaś karta dzwiękowa, tylko niewiem czy są do lapków jakieś karty w wyższej półki.

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

gram z serato to ci powiem co masz kupic

najlepiej dwa rdzenie, 2 giga ramu i bedzie smigalo az milo

sam szykuje sie do zmiany lapa bo moj( tylko jeden rdzen - 1,6 athlon mobile 768 ramu) daje rade ale na pewno nie tak jak wszystkie dwurdzeniowe kompy na ktorych grałem z serato.

wiec jezeli chodzi o konfiguracje to im szybszy komp tym szybciej laduja sie kawalki - jezeli nie są w bibliotece...(wiadomo na imprezie to wazne)

oprocz mojego kompa gralem na serato na kolo 5 roznych kompach i spokojnie wystarczalo 1,6 x 2 i dwa giga ramu. za 2 i pół klocka to w pl kupisz cos bez problemu

ja polecam delle i hp. i sam bede szukal cos z tego...

a co postu szpachli to mam nadzieje ze wiesz ze do tego zadna karta muzyczna nie jest potrtzebna!!!

szpachla : serato to system skladajacy sie z urządzenia podlaczanego przez usb do kompa (jest to karta muzyczna ale windows nie wykrywa jej jako karty muzycznej i oprocz grania muzyki przez dołączony program do niczego innego jej nie wykorzystasz) do tego urzadzenia podlaczasz kable sygnalowe z gramofonów, lub cd-ków(zalezy z czego chcesz grac)i z tego urządzenia wyprowadzasz kable do miksera, i w ten sposob poprzez dolaczone do tego plyty cd lub winyle grasz sobie mp3kami z kompa sterujac nimi jakby byly nagrane na tych plytach. powstalo juz kilka takich systemów ale chyba serato jest najbardziej stabilne i ma najmniejsze opoznienie na linii ruch płytą - dźwięk z głośnika.

drugie pytanie: jak sie z tego skreczuje?? jak ze zwyklego winyla, różnica jest subtelnie odczuwalna

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi