galver Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Potrzebuję lapka do Serato ( http://www.serato.com/scratchlive ). Chodzi o kompa do muzyki, minimalne wymagania Serato (z oficjalnej strony) zamieszczam poniżej. Firma zaznacza, że to wymagania MINIMALNE, więc najlepiej jakbym miał coś 3 razy mocniejszego. Mam zamiar kupić w stanach, bo wiadomo, że taniej... . Przede wszystkim liczy się stabilność, design jest kompletnie nieistotny. Również nieistotne jest czy to będzie full original czy też składak (słyszałem, że warto zainwestować w compal'a?)... jw. wazne aby byl stabilny! z www.serato.com/scratchlive : PLEASE NOTE: These are the minimum requirements to run Scratch LIVE. For best performance and for use in professional situations we recommend you buy a higher spec computer. Mac * 1 GHz G4 * 1 GB RAM* * OSX 10.3.9 or higher * Intel Macs require Scratch LIVE version 1.5 or higher Windows * 1.5 GHz PC * 1 GB RAM* * Windows XP with Service Pack 2 or higher * Windows Vista requires Versions 1.7.2 or higher * Windows XP and Vista support is limited to 32 bit installations read more * We recommend Windows XP over Vista read more *If you have a large library, you will benefit from having more RAM. Co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galver Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 nikt nie wie...? odswiezam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) to będzie chyba...praktycznie kazdy lapek w cenie PLN 1500+ możesz wytłumaczyć jak ten system dziala? czym sie scratciach!e? edit. + jakaś karta dzwiękowa, tylko niewiem czy są do lapków jakieś karty w wyższej półki. Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopizzle Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 hej gram z serato to ci powiem co masz kupic najlepiej dwa rdzenie, 2 giga ramu i bedzie smigalo az milo sam szykuje sie do zmiany lapa bo moj( tylko jeden rdzen - 1,6 athlon mobile 768 ramu) daje rade ale na pewno nie tak jak wszystkie dwurdzeniowe kompy na ktorych grałem z serato. wiec jezeli chodzi o konfiguracje to im szybszy komp tym szybciej laduja sie kawalki - jezeli nie są w bibliotece...(wiadomo na imprezie to wazne) oprocz mojego kompa gralem na serato na kolo 5 roznych kompach i spokojnie wystarczalo 1,6 x 2 i dwa giga ramu. za 2 i pół klocka to w pl kupisz cos bez problemu ja polecam delle i hp. i sam bede szukal cos z tego... a co postu szpachli to mam nadzieje ze wiesz ze do tego zadna karta muzyczna nie jest potrtzebna!!! szpachla : serato to system skladajacy sie z urządzenia podlaczanego przez usb do kompa (jest to karta muzyczna ale windows nie wykrywa jej jako karty muzycznej i oprocz grania muzyki przez dołączony program do niczego innego jej nie wykorzystasz) do tego urzadzenia podlaczasz kable sygnalowe z gramofonów, lub cd-ków(zalezy z czego chcesz grac)i z tego urządzenia wyprowadzasz kable do miksera, i w ten sposob poprzez dolaczone do tego plyty cd lub winyle grasz sobie mp3kami z kompa sterujac nimi jakby byly nagrane na tych plytach. powstalo juz kilka takich systemów ale chyba serato jest najbardziej stabilne i ma najmniejsze opoznienie na linii ruch płytą - dźwięk z głośnika. drugie pytanie: jak sie z tego skreczuje?? jak ze zwyklego winyla, różnica jest subtelnie odczuwalna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...