maver87fz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Zamierzam kupić nowy komputer i chciałbym skonsultować z wami co sądzicie o tym zestawie: Ceny z esc.pl Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 - 469 zł Płyta Główna: ASUS P5Q PRO -360 zł RAM: A-Data 2x2GB PC800 CL4 -235 zł Dysk: Samsung F1 320GB -140 zł Grafika: Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB -559 zł Napęd: Pioneer DVD-R-215 SATA -85 zł Zasilacz: Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S - 180 zł Obudowa: CoolerMaster Elite 331 -149 zł Razem: 2177 zł Największe wątpliwości mam co do karty graficznej. Czytałem że część użytkowników HD4850 skarży się, że się przegrzewają, dlatego tu wybrałem kartę z dodatkowym chłodzeniem. Ale może wystarczy zwykłe HD4850 np od PowerColor'a? Druga sprawa to zasilacz czy jest dobry i wystarczający do tej konfiguracji? Jeszcze mam jedno odzielne pytanko: jakie polecacie głośniki do kompa tak do 200zł? Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez maver87fz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Nie no ten Toxic dobry dobry:) Zasilacz także okey:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 bardzo ładny zestawik przyznam nie ma sie za bardzo do czego przyczepić... może zamiast tego ramu jakieś Corsair Dominator lepiej?? PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Jak dla mnie wszystko jak najbardziej ok, ale jak nie boisz się grzebać w kompie i umiesz zmienić chłodzenie na grafie to bierz zwykłego HD4850 + accelero S1 + Acutake 120mm. Cenowo wyjdzie na to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 się podczepię :) taki sprzęcik (tylko ze dyski 2x640gb w moim wypadku byłyby) + oc, zasilka podciągnie czy brać coś mocniejszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zestaw ok i myślę że warto dopłacić do toxica , dostajesz dobre chłodzenie , karta jest podkręcona i jeszcze możesz trochę podciągnąć. @p!Ck3r spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 a drugie pytanie, z kupnem mi się nie spieszy za bardzo a komp ma "styknąć" na ok. 3 lata, i nie wiem czy brać teraz czy może poczekać na nowe procki/grafy? który chyba mają niedługo wyjść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Niedługo? Niby tak, ale zanim ceny będą normalne czyli jeśli będziesz chcial złożyć za tę cenę co teraz to jakiś rok czasu, a tak naprawde to zalezy na czym teraz siedzisz, jaki to komp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 duron 1,6, 1,5gb ddr, radek 8500 padaka :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 To chyba warto zmienić, przynajmniej ja zmieniam - czekać nie będe, a w sytuacji jestem podobnej. Athlon 2500+ (1.83), 1gb ram, GF FX5700 i mnie dobija niemiłosiernie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maver87fz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 To fajnie że uważacie że zestawik jak najbardziej ok :) długo wybierałem ale chciałem sie upewnić. Dzięki za podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...