Skocz do zawartości
MFrost

Kmplayer - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z tym playerem, chodzi o to przy ze domyślnych ustawieniach: generator video mixer nakladki obrazu (chociaz tu player zglasza blad ze generator jest zajety przez cos innego), mam problem z napisami ponieważ nachodzą na film i nie da sie ich przesunać, w przypadku zmiany generatora na VMR9 Renderless, jest dobrze bo napisy sa wyraznie i mozna je przesunac pod obraz. Natomiast z obrazem w tym trybie jest kiepsko, bo widać bardzo tak zwane "schodki" taka dziwna animacja. W trybie domyślnym nie ma tego natomiast zle wyswietla napisy. Wszystko to testuje na xp pro. Zaznaczam ze na systemie vista kmplaer ladnie chodzi, zarowno obraz jak i napisy w domyslnym ustawieniu mixer nakladki obrazu. Moze ktos wie o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś zmieniać metodę wyjścia napisów? Klawisz F2 > przetwarzanie napisów > są 3 możliwości. Ja mam ustawione na - rysuj sam obraz, napisy są wtedy na filmie, lepiej się czyta i ogląda.

Zmień na: rysuj na powierzchni ekranu, wtedy będziesz mógł je przesuwać (ctrl+ [ i ]) na czarny pas.

przy ze domyślnych ustawieniach: generator video mixer nakladki obrazu (chociaz tu player zglasza blad ze generator jest zajety przez cos innego)

Search and destroy ;) Edytowane przez deserted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tylko przy 1 metodzie - rysuj na powierzchni ekranu.

Na pozostałych napisy chowają się pod czarny pas.

Może chodzi o to że jakaś aplikacja korzysta z generatora mixera nakładki...

btw

wygląda to tak, moje ustawienia napisów

Dołączona grafika

i ich efekt (rysuj na samym obrazie, metoda "rysuj na powierzchni VMR" wygląda identycznie)

Dołączona grafika

ustawienie - rysuj na powierzchni ekranu

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi